Gluténmentes kukoricapalacsinta karamellizált szilvával és kókusztejszínnel
Hozzávalók 6 db Kukoricapalacsinta:
» 13 dkg kukoricadara
» 6 dkg kukoricaliszt
» 1 tk sütőpor
» 1 tk szódabikarbóna
» só
» 2,5 dl tej
» 1 ek agavé szirup
» 1 db citrom
» 2 db tojás
» kókuszolaj
Karamellizált szilva:
» 1 ek vaj
» 2 ek méz
» 25 dkg szilva
» friss gyömbér
» 2 db szegfűszeg
» egész fahéj
» 2,5 dl kókusztej
Elkészítés
Gluténmentes kukoricapalacsinta
A szárazanyagokat összekeverjük egy tálban: kukoricadara, kukoricaliszt, csipet só, szódabikarbóna és sütőpor.
A szárazanyagkupac közepébe mélyedést csinálunk és ebbe öntünk 1,5 dl tejet, ráütjük a két tojást. Belereszeljük a citrom héját és hozzáadjuk az agavé szirupot is.
A tésztát összekeverjük és egy éjszakát pihenni hagyjuk. A maradék tejet másnap adjuk csak hozzá.
Serpenyőben kókuszolajat hevítünk, egy merőkanálnyi tésztából lesz egy nagyobb palacsinta. Közepes hőfokon sütjük ki. 3-4 perc alatt készül el egy-egy palacsinta.
Karamellizált szilvaragu
A szilvákat kimagozzuk és negyedeljük. Serpenyőben megolvasztjuk a vajat és a mézet, mikor már sistereg beletesszük a szilvákat. Jól átforgatjuk, megfuttatjuk és hozzáadjuk a fűszereket is: szegfűszeg, fahéj és frissen reszelt gyömbér. Kevés vizet önthetünk alá, hogy legyen a szilvák alatt szirup. A szegfűszeget és a fahéjat eltávolítjuk.
Laktózmentes tejszínhab
A kókusztejet egy egész napra a hűtőszekrénybe tesszük, majd mielőtt felhasználnánk 1 órára a fagyasztóba. Egy műanyag kancsóban elektromos kézi habverővel tejszínhabbá verjük. Mézzel vagy agavé sziruppal édesíthetjük.
Forrás: izeselet.hu