Gluténmentes Kókuszos szelet, recept
Ezt a finomságot Mohától hoztam, bizton mondhatom, hogy nem csalódtam benne. Nagyon finom, tömény, kiadós édesség ez a kókuszos szelet. A leírt mennyiség egy egész adag, én felet készítettem és az sem volt kevés. A kókuszos lap kissé morzsolódik, de ez egyáltalán nem rontja az értékét. A krémhez én rizslisztet használtam a búzaliszt helyett.
A Gluténmentes Kókuszos szelet Hozzávalói egy 30X36 cm tepsihez:
A tésztalaphoz
- 10 tojás fehérje
- 30 dkg cukor (lehet kevesebb is)
- 40 dkg kókuszreszelék (én kávédarálón ledaráltam)
A krémhez:
- 10 tojás sárgája
- 8 kanál cukor
- 3 kanál rizsliszt
- 3 dl tej
- 3 kanál kakaópor
- 15 dkg vaj
A mázhoz:
- 15 dkg magas kakaótartalmú csokoládé (most étcsokit használtam)
- 7 dkg vaj
A tojások fehérjét kemény habbá verjük apránként adagolva hozzá a cukrot. Végül óvatosan beleforgatjuk a kókuszreszeléket. Sütőpapíros tepsibe egyengetjük és 15 perc alatt megsütjük 180 C fokra előmelegített sütőben. Nem szabad túlsütni, ha kezd színeződni a teteje, akkor már jó.
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, a rizsliszttel, a kakaóporral majd felöntjük a tejjel. Lassú tűzön, folytonosan kevergetve besűrítjük a krémet, majd kihűtjük. A puha vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a hideg főzött krémet, majd a tésztalapra kenjük.
Másnapig hűtőben dermesztjük.
A csokoládét lábasba tördeljük, hozzáadjuk a vajat és vígőz felett összeolvasztjuk. Rásimítjuk a krém tetejére, ha kissé mgdermedt késsel bejelöljük a szeletek helyét, majd tálalásig ismét hidegre tesszük.
Forrás: kisildi