Gluténmentes Csokoládétorta mandulás piskótával, recept

Gluténmentes Csokoládétorta mandulás piskótával, recept

 

A Gluténmentes Csokoládétorta mandulás piskótával Hozzávalói egy 18 cm átmérőjű tortához:

A lapokhoz:

  • 4 tojás
  • 4 kanál cukor
  • 4 kanál Schar gluténmentes liszt
  • 5 kanál pirított, darált mandula
  • 1/2 kiskanál sütőpor

A krémhez:

  • 2 tojás sárgája
  • 2 egész tojás
  • 15 dkg vaj
  • 2 kanál sötét kakaópor
  • 10 dkg fekete csokoládé (gluténmentes)
  • 10 dkg cukor
  • 1 kanál étkezési keményítő
  • csipet só

Az öszeállításhoz:

  • 6 kanál málnalekvár
  • A díszítéshez:
  • csokis reggelizőpehely (gluténmentes)
  • málnazselé

Gluténmentes Csokoládétorta mandulás piskótával
A tojások fehérjét kemény habbá verjük a citromlével és az apránként hozzáadott cukorral. A habverőt alacsonyabb fokozatra vesszük és belevegyítjük a tojások sárgáját, a sütőport, majd kanállal gyengéden belekeverjük a lisztet és az őrölt mandulát.
A sütőforma alját kibéleljük sütőpapírral, beleöntjük a tésztamasszát, majd tűpróbáig sütjük 180 C fokra előmelegített sütőben. Kihűtjük, 3 lapra vágjuk.
A tojásokat és a tojások sárgáját lábasba tesszük, habosra keverjük a cukorral, a kakaóporral, az étkezési keményítővel, a sóval és lassú tűzön, folytonosan kevergetve besűrítjük. Hozzáadjuk az apró kockára tördelt csokoládét, félrehúzzuk a tűzről és belekeverjük a vajat is. Kihűtjük.
Az alsó lapot megkenjük a lekvár felével és a csokoládékrém 1/3-ával, ismét lap, málnalekvár, 1/3 krém, lap. Végezetül az egész tortát bevonjuk a maradék krémmel és jól behűtjük.
Csokoládés pehellyel és málnaízű-formájú zselés cukorkával díszítjük.

Gluténmentes Csokoládétorta mandulás piskótával

Forrás: kisildi