Gluténmentes Csokoládétorta mandulás piskótával, recept

A Gluténmentes Csokoládétorta mandulás piskótával Hozzávalói egy 18 cm átmérőjű tortához:
A lapokhoz:
- 4 tojás
- 4 kanál cukor
- 4 kanál Schar gluténmentes liszt
- 5 kanál pirított, darált mandula
- 1/2 kiskanál sütőpor
A krémhez:
- 2 tojás sárgája
- 2 egész tojás
- 15 dkg vaj
- 2 kanál sötét kakaópor
- 10 dkg fekete csokoládé (gluténmentes)
- 10 dkg cukor
- 1 kanál étkezési keményítő
- csipet só
Az öszeállításhoz:
- 6 kanál málnalekvár
- A díszítéshez:
- csokis reggelizőpehely (gluténmentes)
- málnazselé
A tojások fehérjét kemény habbá verjük a citromlével és az apránként hozzáadott cukorral. A habverőt alacsonyabb fokozatra vesszük és belevegyítjük a tojások sárgáját, a sütőport, majd kanállal gyengéden belekeverjük a lisztet és az őrölt mandulát.
A sütőforma alját kibéleljük sütőpapírral, beleöntjük a tésztamasszát, majd tűpróbáig sütjük 180 C fokra előmelegített sütőben. Kihűtjük, 3 lapra vágjuk.
A tojásokat és a tojások sárgáját lábasba tesszük, habosra keverjük a cukorral, a kakaóporral, az étkezési keményítővel, a sóval és lassú tűzön, folytonosan kevergetve besűrítjük. Hozzáadjuk az apró kockára tördelt csokoládét, félrehúzzuk a tűzről és belekeverjük a vajat is. Kihűtjük.
Az alsó lapot megkenjük a lekvár felével és a csokoládékrém 1/3-ával, ismét lap, málnalekvár, 1/3 krém, lap. Végezetül az egész tortát bevonjuk a maradék krémmel és jól behűtjük.
Csokoládés pehellyel és málnaízű-formájú zselés cukorkával díszítjük.
Forrás: kisildi