Gluténmentes – Csicserikeksz
Gluténmentes, tejmentes, vegán ropogtatnivaló hideg napokra. Karakteres ízét a melegítő fűszerek, valamint az alapanyagként használt csicseriborsóliszt adja.
Hozzávalók
- 80 db
» 12 dkg kókuszolaj
» 12 dkg barna cukor
» 7 dkg méz
» ½ teáskanál őrölt szegfűszeg
» 1½ teáskanál őrölt fahéj
» ½ teáskanál szódabikarbóna
» 30 dkg csicseriborsóliszt
» 5 dkg rizsliszt
» 3 dkg szeletelt mandula
Elkészítés
A kókuszolajat, a barna cukrot és a mézet összeolvasztjuk. Beleszórjuk a fűszereket, és lehúzzuk a tűzről. Spatulával gyorsan belekeverjük a szódabikarbónát, majd a kétféle lisztet, a végén pedig a mandulát. Langyosra hűtjük.
Ha a massza már kezelhető, kézzel lágy tésztává gyúrjuk, majd egy kb. 6 cm hosszú hengert formázunk belőle. Folpackba csomagoljuk, és legalább 12 órára hűtőbe tesszük. A hideg tésztahengert kb. ½ cm-es korongokra vágjuk, és sütőpapíros tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 7-8 perc alatt aranybarnára sütjük. Rácson hűtjük ki.
Hogy rengeteg ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket
Forrás: izeselet.hu