Gluténmentes – Csicserikeksz

Gluténmentes – Csicserikeksz

Gluténmentes, tejmentes, vegán ropogtatnivaló hideg napokra. Karakteres ízét a melegítő fűszerek, valamint az alapanyagként használt csicseriborsóliszt adja.

Hozzávalók

  • 80 db
    » 12 dkg kókuszolaj
    » 12 dkg barna cukor
    » 7 dkg méz
    » ½ teáskanál őrölt szegfűszeg
    » 1½ teáskanál őrölt fahéj
    » ½ teáskanál szódabikarbóna
    » 30 dkg csicseriborsóliszt
    » 5 dkg rizsliszt
    » 3 dkg szeletelt mandula

Elkészítés

 

A kókuszolajat, a barna cukrot és a mézet összeolvasztjuk. Beleszórjuk a fűszereket, és lehúzzuk a tűzről. Spatulával gyorsan belekeverjük a szódabikarbónát, majd a kétféle lisztet, a végén pedig a mandulát. Langyosra hűtjük.

csicserikeksz-glutenmentes

Ha a massza már kezelhető, kézzel lágy tésztává gyúrjuk, majd egy kb. 6 cm hosszú hengert formázunk belőle. Folpackba csomagoljuk, és legalább 12 órára hűtőbe tesszük. A hideg tésztahengert kb. ½ cm-es korongokra vágjuk, és sütőpapíros tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 7-8 perc alatt aranybarnára sütjük. Rácson hűtjük ki.

Hogy rengeteg ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket

Forrás: izeselet.hu