Gesztenyetekercs
HOZZÁVALÓK 3-4 fő
75 dkg | gesztenyemassza |
10 dkg | vaj |
10 dkg | étcsokoládé |
10 dkg | mazsola |
1 csésze | meggybefőtt |
3 evőkanál | tej |
fél dl | rum |
1 | teáskanál olaj |
- 30-60 perc
Előző nap a rummal ízesített tejbe beáztatom a megmosott mazsolát. Másnap leszűröm. A meggybefőttet leszűröm, kimagozom. A gesztenyemasszát. összegyúrom a rumos áztatótejjel és a vajjal. A csokoládét megreszelem, vagy aprítógépben durvára töröm.
Egy nagy alufólia lapot kenőtollal megolajozok, és a gesztenyemasszát olyan vékonyra nyújtom rajta, amennyire csak lehetséges. Rászórom az áztatott mazsolát meg a csokoládét, és belenyomkodom a kimagozott meggyet. Az alufólia segítségével szorosan felcsavarom, és hűtőszekrényben legalább egy napig dermesztem. A legcélszerűbb folpakba csomagolni, így nem szárad ki és sokáig eláll.
Hogy rengeteg naprakész ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket
Forrás: tvpaprika.hu