Gesztenyetekercs

Gesztenyetekercs

HOZZÁVALÓK 3-4 fő

75 dkg gesztenyemassza
10 dkg vaj
10 dkg étcsokoládé
10 dkg mazsola
1 csésze meggybefőtt
3 evőkanál tej
fél dl rum
1 teáskanál olaj
  • 30-60 perc

Előző nap a rummal ízesített tejbe beáztatom a megmosott mazsolát. Másnap leszűröm. A meggybefőttet leszűröm, kimagozom. A gesztenyemasszát. összegyúrom a rumos áztatótejjel és a vajjal. A csokoládét megreszelem, vagy aprítógépben durvára töröm.

Gesztenyetekercs-karacsony

Egy nagy alufólia lapot kenőtollal megolajozok, és a gesztenyemasszát olyan vékonyra nyújtom rajta, amennyire csak lehetséges. Rászórom az áztatott mazsolát meg a csokoládét, és belenyomkodom a kimagozott meggyet. Az alufólia segítségével szorosan felcsavarom, és hűtőszekrényben legalább egy napig dermesztem. A legcélszerűbb folpakba csomagolni, így nem szárad ki és sokáig eláll.

Hogy rengeteg naprakész ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket

Forrás: tvpaprika.hu