2020. november 09.

Select your Top Menu from wp menus
Gesztenyés tekercs , recept

Gesztenyés tekercs , recept

 

Az őszről a gesztenye jut az eszedbe? Akkor ez a recept tökéletes számodra, hiszen ennek a sütinek a gesztenyemassza a legfontosabb alkotóeleme.

 

A Gesztenyés tekercs  Hozzávalói

  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 25 dkg vaj
  • 2 ek rum
  • 1 tojás
  • 6 dkg vaníliás porcukor
  • keserűcsokoládé-öntet

A Gesztenyés tekercs Elkészítése

A gesztenyemasszát 15 dkg vajjal meg a rummal simára keverjük, és ujjnyi vastagon téglalap alakban, vizezett pergamen- vagy celofánpapírra simítjuk. A tojást habosra keverjük a vaníliás cukorral meg a maradék vajjal, a gesztenyemasszára kenjük, és összetekerve, a papírba csomagoljuk. Alaposan kifagyasztjuk, majd az egészet keserűcsokoládé-öntettel vonjuk be, és tálalásig jégen tartjuk.

Gesztenyés tekercs

Forrás: femcafe

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Habos Gesztenyetorta
Habos Gesztenyetorta, recept

Az adventi időszak nem telhet el torta vagy más finomság sütése nélkül. Ez az isteni gesztenyetorta pedig nem csupán a...

Close