GESZTENYÉS RUGELACH recept

Mondhatnaám, hogy csodálatos békebeli sütemény, mert tényleg van valami nosztalgikus íze, nyilván a gesztenyétől, de hát soha nem sütött ilyet senki régebben a családban. Két szót mondok csak róla: elképesztően finom!
(A mazsola elhagyható, de finom.)
Hozzávalók a tésztához:
- 20 dkg krémsajt (Philadelphia, vagy hasonló)
- 20 dkg szobahőmérsékletű vaj
- 10 dkg cukor
- 25 dkg liszt
- Só
- A tésztát robotgéppel gyorsan összedolgoztam, majd fóliába csomagolva egy éjszakát pihentettem a hűtőben.
Hozzávalók a töltelékhez:
- 25 dkg gesztenyemassza (jó minőségű, valóban gesztenyéből készült)
- 7 dkg mazsola
- 10 dkg étcsokoládé (opcionális, de ha a mazsola elmarad, akkor legyen csoki)
- 1 tojás és pici tej a tetejére
- 4 ek cukor
- 1 kk fahéj
A tésztát négy egyenlő cipóra osztottam, majd erősen lisztezett deszkán kör alakúra nyújtottam. Megszórtam az elmorzsolt gesztenyemasszával és a mazsolával, illetve itt lehet ráreszelni a csokit is. Pizza vágóval (sokkal jobban lehet vele dolgozni, mint a késsel), vagy késsel nyolcfelé vágtam a köröket, úgy, hogy egyenlő háromszögeket kapjak. Feltekertem őket kifliszerűen. A tetejüket megkentem tojás, és tej keverékével, majd azt is megszórtam fahéjas cukorral. Itt már sima kristálycukrot használtam.
Előmelegített 180 fokos sütőben 25 perc alatt sütöttem meg.
A fahéjas cukor is kihagyható, akkor csak kevés porcukor kell a tetejére.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: fuszereslelek.nlcafe.hu