GESZTENYÉS RUGELACH recept

GESZTENYÉS RUGELACH recept

 

Mondhatnaám, hogy csodálatos békebeli sütemény, mert tényleg van valami nosztalgikus íze, nyilván a gesztenyétől, de hát soha nem sütött ilyet senki régebben a családban. Két szót mondok csak róla: elképesztően finom!
(A mazsola elhagyható, de finom.)

Hozzávalók a tésztához:

  • 20 dkg krémsajt (Philadelphia, vagy hasonló)
  • 20 dkg szobahőmérsékletű vaj
  • 10 dkg cukor
  • 25 dkg liszt
  • A tésztát robotgéppel gyorsan összedolgoztam, majd fóliába csomagolva egy éjszakát pihentettem a hűtőben.

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 25 dkg gesztenyemassza (jó minőségű, valóban gesztenyéből készült)
  • 7 dkg mazsola
  • 10 dkg étcsokoládé (opcionális, de ha a mazsola elmarad, akkor legyen csoki)
  • 1 tojás és pici tej a tetejére
  • 4 ek cukor
  • 1 kk fahéj

rugelach-gesztenye-recpet

A tésztát négy egyenlő cipóra osztottam, majd erősen lisztezett deszkán kör alakúra nyújtottam. Megszórtam az elmorzsolt gesztenyemasszával és a mazsolával, illetve itt lehet ráreszelni a csokit is. Pizza vágóval (sokkal jobban lehet vele dolgozni, mint a késsel), vagy késsel nyolcfelé vágtam a köröket, úgy, hogy egyenlő háromszögeket kapjak. Feltekertem őket kifliszerűen. A tetejüket megkentem tojás, és tej keverékével, majd azt is megszórtam fahéjas cukorral. Itt már sima kristálycukrot használtam.
Előmelegített 180 fokos sütőben 25 perc alatt sütöttem meg.
A fahéjas cukor is kihagyható, akkor csak kevés porcukor kell a tetejére.

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás: fuszereslelek.nlcafe.hu