Gesztenyés meggyes last minute torta

Gesztenyés meggyes last minute torta

A Gesztenyés meggyes last minute torta Hozzávalói: (26 cm-es tortaformához az itt megadott mennyiségek dupláját kell venni)

A tortalaphoz:

  • 2 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 0,75 dl tej
  • 0,75 dl étolaj
  • 11 dkg liszt
  • 4 dkg cukrozatlan kakaópor
  • fél tasak sütőpor

A gesztenyés krémhez:

  • 20-25 dkg gesztenyemassza (cukrozott)
  • 10 dkg puha vaj
  • kevés rum /rumaroma
  • 20 dkg magozott meggy (befőtt, lecsepegtetve)
  • 5 dkg étcsokoládé

Gesztenyés meggyes last minute torta

1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és sütőpapírral bélelünk ki egy 18 cm átmérőjű tortaformát.

2. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat és a tejet és elkeverjük. A lisztet, a kakaóport és a sütőport összeforgatjuk és a tojásos keverékhez adjuk.  Alaposan összekeverjük, majd végül összeforgatjuk a fehérje felvert habjával is és a sütőpapírral bélelt tortaformába kanalazzuk.

3. Sütőbe toljuk és kb. 20 percig sütjük – tűpróbával teszteljük, hogy a közepe is biztosan átsült-e. Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni.

4. Közben a gesztenyemasszát villával szétnyomkodjuk és alaposan összekeverjük a puha vajjal és a rummal. Ha kész, rövid időre hűtőbe tesszük. (10-15 perc max.)

5. Az étcsokoládét felaprítjuk, vagy megolvasztjuk és kis formákat öntünk belőle laposabb bonbon/csokiformákkal és hagyjuk megdermedni.

6. A meggyet lecsepegtetjük.

7. Ha a sütemény kihűlt, összeállítjuk a tortát: A tésztára rákenjük a gesztenyekrémet, szépen kirakjuk meggyel és megszórjuk a darabolt étcsokival, vagy ráhelyezzük a kis csokidíszeket.

Forrás: csakapuffin.cafeblog.hu