Gesztenyés meggyes last minute torta
A Gesztenyés meggyes last minute torta Hozzávalói: (26 cm-es tortaformához az itt megadott mennyiségek dupláját kell venni)
A tortalaphoz:
- 2 db tojás
- 10 dkg cukor
- 0,75 dl tej
- 0,75 dl étolaj
- 11 dkg liszt
- 4 dkg cukrozatlan kakaópor
- fél tasak sütőpor
A gesztenyés krémhez:
- 20-25 dkg gesztenyemassza (cukrozott)
- 10 dkg puha vaj
- kevés rum /rumaroma
- 20 dkg magozott meggy (befőtt, lecsepegtetve)
- 5 dkg étcsokoládé
1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és sütőpapírral bélelünk ki egy 18 cm átmérőjű tortaformát.
2. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat és a tejet és elkeverjük. A lisztet, a kakaóport és a sütőport összeforgatjuk és a tojásos keverékhez adjuk. Alaposan összekeverjük, majd végül összeforgatjuk a fehérje felvert habjával is és a sütőpapírral bélelt tortaformába kanalazzuk.
3. Sütőbe toljuk és kb. 20 percig sütjük – tűpróbával teszteljük, hogy a közepe is biztosan átsült-e. Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni.
4. Közben a gesztenyemasszát villával szétnyomkodjuk és alaposan összekeverjük a puha vajjal és a rummal. Ha kész, rövid időre hűtőbe tesszük. (10-15 perc max.)
5. Az étcsokoládét felaprítjuk, vagy megolvasztjuk és kis formákat öntünk belőle laposabb bonbon/csokiformákkal és hagyjuk megdermedni.
6. A meggyet lecsepegtetjük.
7. Ha a sütemény kihűlt, összeállítjuk a tortát: A tésztára rákenjük a gesztenyekrémet, szépen kirakjuk meggyel és megszórjuk a darabolt étcsokival, vagy ráhelyezzük a kis csokidíszeket.
Forrás: csakapuffin.cafeblog.hu