Gesztenyepüré sajttorta, recept

Gesztenyepüré sajttorta, recept

A Gesztenyepüré sajttorta Hozzávalói, egy 18 cm átmérőjű tortaformához:

15 dkg keksz, (oreo kekszet használtam, de megteszi kakaós keksz, vagy zabkeksz is)
8 dkg vaj
25 dkg gesztenyemassza
25 dkg mascarpone
2 dl tejszín

A kekszet mozsárban széttöröm, hogy morzsás legyen. A 8 dkg vajat megolvasztom, összekeverem a keksszel és a tortaforma aljába egyengetem. Beteszem a hűtőbe, amíg elkészítem a krémet.

A tejszínt felverem habbá, majd kiolvadt gesztenyemasszát és mascarponét rákanalazom és habverővel elkeverem. Én most aránylag finom gesztenyemasszát kaptam, de ízlés szerint lehet még ízesíteni egy kis rummal, vaníliás cukorral.

Gesztenyepüré sajttorta

A krémet rákanalazom a kekszes alapra, elegyengetem és már mehet is a hűtőbe. Nekem egy éjszakát állt, de talán elég pár óra is neki.

A tetejére csokicsillagot tettem, de lehet gesztenyemasszát is reszelni, vagy egyszerűen csak egy kis tejszínhabbal feldobni.

Hogy rengeteg naprakész ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket

 

 Forrás: bonniekonyhaja.cafeblog.hu