Gesztenyepüré sajttorta, recept
A Gesztenyepüré sajttorta Hozzávalói, egy 18 cm átmérőjű tortaformához:
15 dkg keksz, (oreo kekszet használtam, de megteszi kakaós keksz, vagy zabkeksz is)
8 dkg vaj
25 dkg gesztenyemassza
25 dkg mascarpone
2 dl tejszín
A kekszet mozsárban széttöröm, hogy morzsás legyen. A 8 dkg vajat megolvasztom, összekeverem a keksszel és a tortaforma aljába egyengetem. Beteszem a hűtőbe, amíg elkészítem a krémet.
A tejszínt felverem habbá, majd kiolvadt gesztenyemasszát és mascarponét rákanalazom és habverővel elkeverem. Én most aránylag finom gesztenyemasszát kaptam, de ízlés szerint lehet még ízesíteni egy kis rummal, vaníliás cukorral.
A krémet rákanalazom a kekszes alapra, elegyengetem és már mehet is a hűtőbe. Nekem egy éjszakát állt, de talán elég pár óra is neki.
A tetejére csokicsillagot tettem, de lehet gesztenyemasszát is reszelni, vagy egyszerűen csak egy kis tejszínhabbal feldobni.
Hogy rengeteg naprakész ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket
Forrás: bonniekonyhaja.cafeblog.hu