2021. január 12.

Select your Top Menu from wp menus
Gesztenyekrémes tölcsérek, recept

Gesztenyekrémes tölcsérek, recept

A Gesztenyekrémes tölcsérek Hozzávalói 12 tölcsérhez:

A tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 1 egész tojás
  • 5 dkg olvasztott, langyos vaj
  • 3 dkg cukor
  • csipet só
  • 2 dkg friss élesztő
  • 1,6 dl langyos tej
  • 1 narancs reszelt héja

A töltelékhez:

  • 25 dkg mirelit gesztenye
  • 25 dkg mascarpone
  • 1,5 dl tejszín

gesztenye-kremes-tolcserek1

A külsejére:

  • 1 tojás
  • 5 dkg darált dió
  • 1-2 kanál szezámmag
  • 2 kanál cukor
  • A díszítéshez:
  • csokoládéforgács

A tészta elkészítéséhez szükségünk van a kereskedelemben kapható inox vagy esetleg otthon kartonpapírból tekert és alufóliával bevont tölcsérekre.

A Gesztenyekrémes tölcsérek Elkészítése:

A tejbe 1 kanál cukrot szórunk és belemorzsoljuk az élesztőt, pár perc alatt langyos helyen felfuttatjuk.
A lisztet keverőtálba szitáljuk, megsózzuk, belereszeljük a narancshéjat, beleütjük a tojást és apránként hozzáöntve az élesztős tejet alaposan kidagasztjuk. Végezetül beledolgozzuk a vajat is. Ha szükséges adhatunk még hozzá lisztet, a tészta selymes, nem túl lágy kell legyen.
Letakarva szobahőmérsékleten 1 óra alatt duplájára kelesztjük.

gesztenyekrémes tölcsérek
Deszkára borítjuk a megkelt tésztát, kissé átgyúrjuk, maj két részre osztjuk. Kinyújtjuk fél cm vastag téglalappá, melyből 1 cm széles szalagokat vágunk.
A szalagok egyik végét rácsavarjuk a tölcsér hegyére, majd körkörösen szépen feltekerjük az oldalára. Ha elfogy a szalag csípjünk még a következőből egy darabot.
Kissé meglapogatjuk, megkenjük felvert torjással és beleforgatjuk a cukros szezámos dióba. Egymás mellé helyezzük a tésztás tölcséreket a talpukra állítva, kevés távolságot hagyva közöttük.
180 C fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük, még melegen lehúzzuk a tésztatölcséreket a fémről és jól kihűtjük.
A krém hozzávalóit habosra keverjük, habzsák segítségével betöltjük a tésztatölcséreket és csokoládéforgácsba mártjuk a krémes végüket.

Forrás: kisildi

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts