Gesztenye-krémleves a téli napokra, recept

Gesztenye-krémleves a téli napokra, recept

 

A gesztenye nem csak sült vagy püré formában isteni, hanem krémlevesként is ellenállhatatlan! Szeretnéd megkóstolni? Készítsd el otthon! Cikkünkben megmutatjuk, hogyan kell.

 

A Gesztenye-krémleves a téli napokra, Hozzávalói

  • 400 g megtisztított, főtt gesztenye
  • 400 ml alaplé
  • 15 g vaj
  • 1 paszternák
  • 1 szál zeller
  • 1 szál póréhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fél dl száraz fehérbor

A Gesztenye-krémleves a téli napokra Elkészítése

A zöldségeket tisztítsuk meg, aprítsuk fel és egy serpenyőben vajon pároljuk meg. Ekkor adjuk hozzá a szintén felaprított gesztenyét és öntsük rá a bort és az alaplevet. Ha elfőtt a leve, kis lángon főzzük még nagyjából 20 percig. Ízlés szerint sózzuk, majd vegyük le a gázról és botmixerrel pürésítsük. Pirított zsemlekockákkal tálaljuk.

gesztenye_kremleve

Forrás: femcafe