Gennaro Contaldo: paradicsomos ricotta Bruschetta, recept és videó

Gennaro Contaldo: paradicsomos ricotta Bruschetta, recept és videó

Gennaro Contaldo paradicsomos ricotta Bruschetta egy nagyon egyszerű, gyors és egészséges recept …

A Gennaro Contaldo paradicsomos ricotta Bruschetta hozzávalói 1-2 főre:

  • 3 szelet jó minőségű barna kenyér: pl gyökérkenyér
  • 2 markék édes koktél vagy datolya paradicsom
  • 1-2 cikk fokhagyma
  • pár szelet friss chili
  • extra szűz olivaoljaj
  • pár db friss bazsalikomlevél
  • 2 db nagy mozzarella
  • 1 nagy ek ricotta, szerintem teljesen meteszi a tehéntúró is
  • paradicsomszósz: otthon is elkészítheted, héjátok megfoszott 2 db paradicsomot villával széttörsz és meglocsolod kevés olíva olajjal és fehér balzsamecettel
  • bors

Gennaro Contaldo paradicsomos ricotta Bruschetta

A Gennaro Contaldo paradicsomos ricotta Bruschetta elkészítése:

  1. Egy sütő tálra helyezd a két marék paradicsomot, majd összedarabolva és összekeverve add hozzá a fokhagymát, chilit és bazsalikomot. Sózd meg és borsozd

  2. Az egészet locsold nyakon nagyn finom extra szűz oliva olajjal. ( Én a görögre esküszöm, amit a harddiszkontokban: Aldi, Lidl szoktam beszerezni )

  3. 220 C fokos sütőbe tedd be 3-5 percre, hogy egy kicsit összefonnyadjon a paradicsom héja

  4. Készítsd el a ricottás mozzarellát: 2 db mozzrellát törj össze egy kis tálkában, add hozzá a ricottát sózd meg és borsord, majd alaposan keverd össze

  5. 3 szelet kenyerre lesz szükséged

  6. Mindkét oldalát pirítsd meg egy serpenyőben zsíradék nélkül

  7. Majd következik a bruschetta összeállítása: fokhagymázd be a kenyeret – dörzsöld bele egyszerűen egy fokhagymacikket; önts rá vékonyan olíva olajat. A kenyereket kend meg a paradicsom szósszal, majd rusztikusan; 3 mélyedést kialakítva kend rá a ricottás mozzarellát

  8. A mélyedésekbe helyezz 1-1-1 bazsalikom levelet, majd mehet mindegyikbe 1-2 db fonnyasztott paradicsom

Gennaro Contaldo paradicsomos ricotta Bruschetta

Fogyaszd egészséggel! 🙂

forrás: youtube