Gennaro Contaldo: paradicsomos ricotta Bruschetta, recept és videó
Gennaro Contaldo paradicsomos ricotta Bruschetta egy nagyon egyszerű, gyors és egészséges recept …
A Gennaro Contaldo paradicsomos ricotta Bruschetta hozzávalói 1-2 főre:
- 3 szelet jó minőségű barna kenyér: pl gyökérkenyér
- 2 markék édes koktél vagy datolya paradicsom
- 1-2 cikk fokhagyma
- pár szelet friss chili
- extra szűz olivaoljaj
- pár db friss bazsalikomlevél
- 2 db nagy mozzarella
- 1 nagy ek ricotta, szerintem teljesen meteszi a tehéntúró is
- paradicsomszósz: otthon is elkészítheted, héjátok megfoszott 2 db paradicsomot villával széttörsz és meglocsolod kevés olíva olajjal és fehér balzsamecettel
- só
- bors
A Gennaro Contaldo paradicsomos ricotta Bruschetta elkészítése:
-
Egy sütő tálra helyezd a két marék paradicsomot, majd összedarabolva és összekeverve add hozzá a fokhagymát, chilit és bazsalikomot. Sózd meg és borsozd
-
Az egészet locsold nyakon nagyn finom extra szűz oliva olajjal. ( Én a görögre esküszöm, amit a harddiszkontokban: Aldi, Lidl szoktam beszerezni )
-
220 C fokos sütőbe tedd be 3-5 percre, hogy egy kicsit összefonnyadjon a paradicsom héja
-
Készítsd el a ricottás mozzarellát: 2 db mozzrellát törj össze egy kis tálkában, add hozzá a ricottát sózd meg és borsord, majd alaposan keverd össze
-
3 szelet kenyerre lesz szükséged
-
Mindkét oldalát pirítsd meg egy serpenyőben zsíradék nélkül
-
Majd következik a bruschetta összeállítása: fokhagymázd be a kenyeret – dörzsöld bele egyszerűen egy fokhagymacikket; önts rá vékonyan olíva olajat. A kenyereket kend meg a paradicsom szósszal, majd rusztikusan; 3 mélyedést kialakítva kend rá a ricottás mozzarellát
-
A mélyedésekbe helyezz 1-1-1 bazsalikom levelet, majd mehet mindegyikbe 1-2 db fonnyasztott paradicsom
Fogyaszd egészséggel! 🙂
forrás: youtube