Gatsby szendvics piri-piri csirkével
Vágjátok a filmet igaz?! A nagy Gatsby, szép régi kocsik meg sok-sok buli…Na ennek semmi köze sincs hozzá, viszont annál több van Dél-Afrikához, ugyanis ez a kaja onnan származik. Képzeljetek el egy király bagettet, mennyei piri-piri csirkével, ami le van öntve sajtszósszal és az egész meg van pakolva egy csomó sültkrumplival. Brutális egy kaja. Próbáljátok ki!
A Gatsby szendvics piri-piri csirkével Hozzávalói (2 szendvicshez):
A piri piri csirkéhez:
- 30 dkg csirkecomb filé
- 2 ek ketchup
- 4 ek étolaj
- 1 tk cayenne bors
- 1 tk fokhagyma granulátum
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 citrom reszelt héja és a fél citrom leve
- só, bors
Az összeszereléshez:
- 2 db baguette
- 2 tk mustár
- 1 tk vaj
- saláta
- paradicsom
- egy nagy adag Zé házi sajtszószából
A húst meglocsoljuk a 2 evőkanál olajjal, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk cayenne borssal és fokhagyma granulátummal.
Ráreszeljük a citrom héját, ráfacsarjuk a levét, rányomjuk a ketchupot és alaposan összemasszírozzuk az egészet. Egy serpenyőben 2 evőkanál olajat hevítünk és eloszlatjuk benne a húst. 220 fokos sütőben 10 percig pirítjuk, majd kivesszük.
Megfordítjuk a hús darabokat és mellé teszünk a karikákra vágott hagymát. majd ismét visszatesszük 10 percre sülni.
A szendvics összeállításához a baguettet félbe vágjuk és egy kis vajon lepirítjuk. Megkenjük mindkét oldalát mustárral, teszünk rá egy kis saláta levelet, pár karika paradicsomot és a feldarabolt húst. Végül meglocsoljuk sajtszósszal és egy marék sültkrumplit teszünk a tetejére.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: Streetkitchen.blog.hu