Garnélás gnocchi, recept

Garnélás gnocchi, recept

A Garnélás gnocchi Hozzávalói

  • Gnocchi:
  • 0,5 kg főtt burgonya
  • 1 db tojássárgája
  • parmezán
  • liszt
  • Garnélás szósz:
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 8-10 db garnéla
  • 1 doboz hámozott paradicsom
  • 15 dkg paradicsom
  • 1,5 dl tejszín
  • olívaolaj
  • 1 csokor bazsalikom
  • bors
  • vaj
  • 1 dl rosé bor
  • citrom
  • parmezán

A Garnélás gnocchi Elkészítése

 A főtt burgonyát felkockázzuk és még melegen krumplinyomóval összetörjük. Egy lisztezett deszkára terítjük és hagyjuk kihűlni.

Ha kihűlt hozzáadjuk a reszelt parmezánt, a tojássárgáját és egy jó csipet sót és annyi liszttel dolgozzuk össze, hogy összeálljon a tészta. Négy részre vágjuk és hosszú, kígyó formákat sodrunk belőlük egyenként és feldaraboljuk. Villával vagy az ujjunkkal megformázzuk a gnocchikat.
Forrásban lévő vízben 4-5 perc alatt kifőzzük a gnocchit.

A felaprított fokhagymát és vöröshagymát olívaolajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a hámozott paradicsomkonzervet. Ha besűrűsödött hozzáöntjük a tejszínt és beletesszük a tépkedett bazsalikomot.

A garnélákat forró olívaolajon rövid ideig pirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk és felöntjük a rosé borral. Az alkoholt elpárologtatjuk.

A gnocchikat a tejszínes szószba keverjük, pirított garnélával és reszelt parmezánnnal tálaljuk.

garnélás gnocchi

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás: Izeselet.hu