Fűszeres tarja zöldséges-sajtos burgonyapürével, recept

A Fűszeres tarja zöldséges-sajtos burgonyapürével Hozzávalói:
- 6 szelet tarja
- 6 tojás
- 1 közepes fej hagyma
- 40 dkg vegyes mirelit zöldség
- só, bors
- fokhagyma granulátum
- Aprópecsenye fűszerkeverék
- 1 kg burgonya
- 2 ek. vaj
- 1 dl tej
- 15 dkg reszelt sajt
A tarjaszeletek kiklopfolom, megszórom a fűszerkeverékkel, és kevés olajon mindkét oldalán elősütöm. Egy tepsit sütőpapírral kibélelek, és lazán elhelyezem benne a hússzeleteket.
A burgonyát megtisztítom, kockára vágom, és sós vízben puhára főzöm. Egy kis vajjal és kevés tejjel sűrű burgonyapürét készítek belőle. Sűrűbbet, mint ahogy általában készítik.
A hagymát apróra vágom, és a hús maradék zsírjában üvegesre párolom, majd beleszórom a zöldséget. Sózom, borsozom, és fokhagyma granulátummal ízesítem. Kevés vizet öntök rá, és kb. 10 percig lefedve párolom. A levét elpárologtatom, és ozzákeverem a burgonyapüréhez.
Ezzel a zöldséges burgonyapürével „bekeretezem” a hússzeleteket. Megszórom reszelt sajttal, és beteszem a 200 °C-ra előmelegített sütőbe. Amikor a sajt még éppen csak kezdene pirulni, kiveszem a sütőből, és 1-1 tojást ütök a hússzeletekre. Visszateszem a sütőbe, és addig sütöm, míg a sajt is szépen megpirul, és a tojás is megszilárdul.
Salátával tálalom. Nekünk 1 kocka elég volt fejenként. Egyszerre készül t a köret és a hús, ami salátával kiegészítve tökéletes fogás volt.
Forrás: aliza