Fűszeres marharagu parmezános padlizsánpürével

Fűszeres marharagu parmezános padlizsánpürével

Hozzávalók 4-6 adag

» 60 dkg marhalábszár
» 1 nagy hagyma
» 4 gerezd fokhagyma
» 1 doboz sűrített paradicsom
» 1 evőkanál pirospaprika
» 1 teáskanál őrölt római kömény
» 1 kávéskanál őrölt szegfűbors
» 1 kávéskanál őrölt fahéj
» Kb. 3dl leszűrt húsleves
» só
» bors
» olaj
» 1 kg padlizsán
» 1 dl tejszín
» 5 dkg reszelt kemény juhsajt (vagy parmezán)

Elkészítés

fuszer-marha-ragu-padlizsan-pure

A raguhoz fedő alatt, csipet sóval meghintve, üvegesre pároljuk a hagymát és fokhagymát.
Hozzáadjuk a fűszereket, néhány másodpercig pirítjuk, majd hozzáadjuk a falatnyi darabokra vágott húst, átforgatjuk, hogy a fűszerek egyenletesen befedjék.
Hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, majd a húslevest (vagy vizet).
Lassú tűzön, kb. 1,5 óráig pároljuk, amíg megpuhul.

A parmezános padlizsánpüréhez a padlizsánt 180C-os sütőben, kb. 50 perc alatt megsütjük.
Meghámozzuk, húsát kikaparjuk és simára pürésítjük.
Melegen hozzáadjuk a tejszínt és a reszelt sajtot, kissé összemelegítjük.
Sóval, borssal, leheletnyi szerecsendióval és citromlével ízesítjük.

Az ételt frissen aprított petrezselyemzölddel és pitával tálaljuk.

Forrás: izeselet.hu