Fűszeres húsgolyók curryvel, recept

Fűszeres húsgolyók curryvel, recept

Kissé keleties fűszerezésű húsgolyók csirkehúsból, hideg curryszószba mártogatva.

A Fűszeres húsgolyók curryvel Hozzávalói:

  • 50 dkg darált csirkecomb
  • 1 egész tojás
  • 3 kanál zsemlemorzsa
  • 3 kanál kölespehely (ez is lehet zsemlemorzsa)
  • 1 kiskanál garam masala
  • 1 kiskanál őrölt fahéj
  • 1 kiskanál őrölt köménymag
  • 1 kiskanál kurkuma
  • bors

A formázáshoz:

  • 3-4 kanál kukoricaliszt
  • olaj a sütéshez

A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, kisebb golyókat formázunk belőle, kukoricalisztbe meghempergetjük és bő, forró olajban ropogósra sütjük őket.
Hideg curryszósszal fogyasztjuk.

Curry szósz recept videó:

 

Fűszeres húsgolyók curryvel

Forrás: kisildi