Fűszeres, gyógyító medvehagymás pesto, recept
Fűszeres, gyógyító medvehagymás pesto – Itt a tavasz nagy kedvence
A medvehagymás pesto kenyérre kenve, tésztára, húshoz is tökéletes.
Még van néhány heted, hogy minél több finomságot készíts a vitamindús, méregtelenítő medvehagymából. A trendi pestót percek alatt összedobod, és hetekig élvezheted az ízét. Annyira finom, hogy nehezen találsz majd rá jelzőket.
A pesto Olaszországban rendkívül népszerű. Zöldségek, magvak, fűszerek, sajtok, olívaolaj hozzáadásával készítik. A medvehagymás változatot chilivel, borssal még pikánsabbá teheted, a diót is helyettesítheted fenyőmagvakkal, mogyoróval. Alakítsd bátran a saját ízlésedre.
A Fűszeres, gyógyító medvehagymás pesto Hozzávalói
- 10 dkg medvehagyma
- 5 dkg parmezán sajt
- 4 dkg dió
- 1 dl olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál só
Elkészítés ideje: 15 perc
A Fűszeres, gyógyító medvehagymás pesto elkészítése:
- A medvehagymát alaposan mosd meg, majd töröld szárazra. Rakd aprító- vagy turmixgépbe. Tedd hozzá a diót, a fokhagymát, a sót, és pépesítsd. Ne törd túl apróra, ne legyen teljesen homogén. Keverd hozzá az olívaolajat és a reszelt parmezánt. Turmixolj még rajta egyet.
- A kész krémet szedd tisztára mosott, kisebb méretű üvegekbe. A tetejére még önthetsz kevés olajat. Szorosan csavard rá a tetőt, és tárold száraz, hideg helyen. Hűtőben hosszú hetekig is eláll.
forrás: Femina