Fűszeres, gyógyító medvehagymás pesto, recept

Fűszeres, gyógyító medvehagymás pesto, recept

Fűszeres, gyógyító medvehagymás pesto – Itt a tavasz nagy kedvence
A medvehagymás pesto kenyérre kenve, tésztára, húshoz is tökéletes.

Még van néhány heted, hogy minél több finomságot készíts a vitamindús, méregtelenítő medvehagymából. A trendi pestót percek alatt összedobod, és hetekig élvezheted az ízét. Annyira finom, hogy nehezen találsz majd rá jelzőket.

Fűszeres, gyógyító medvehagymás pesto
A pesto Olaszországban rendkívül népszerű. Zöldségek, magvak, fűszerek, sajtok, olívaolaj hozzáadásával készítik. A medvehagymás változatot chilivel, borssal még pikánsabbá teheted, a diót is helyettesítheted fenyőmagvakkal, mogyoróval. Alakítsd bátran a saját ízlésedre.

A Fűszeres, gyógyító medvehagymás pesto Hozzávalói

  • 10 dkg medvehagyma
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 4 dkg dió
  • 1 dl olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál só

Elkészítés ideje: 15 perc

A Fűszeres, gyógyító medvehagymás pesto elkészítése:

  1. A medvehagymát alaposan mosd meg, majd töröld szárazra. Rakd aprító- vagy turmixgépbe. Tedd hozzá a diót, a fokhagymát, a sót, és pépesítsd. Ne törd túl apróra, ne legyen teljesen homogén.  Keverd hozzá az olívaolajat és a reszelt parmezánt. Turmixolj még rajta egyet.
  2. A kész krémet szedd tisztára mosott, kisebb méretű üvegekbe. A tetejére még önthetsz kevés olajat. Szorosan csavard rá a tetőt, és tárold száraz, hideg helyen. Hűtőben hosszú hetekig is eláll.

Fűszeres, gyógyító medvehagymás pesto

forrás: Femina