Füstös marharagu egyenesen Mexikóból

Különleges chilipaprikák érkeztek a Street Kitchen bázisára, és mi rögtön elkezdtünk azon ötletelni, hogy milyen ételeket lehetne készíteni velük. Van egy csomó kaja már a listánkon, de most egy mexikói pörkölt következik, amit a füstös ízvilág, a sok sör és a 3 óra alatt omlósan puhára főtt marhahús tesz naggyá.
A Füstös marharagu egyenesen Mexikóból Hozzávalói:
- 80 dkg marha felsál (vagy bármilyen szimpi marhahús)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 pritaminpaprika
- 0,5 l világos sör
- 0,5 l víz
- 2 tk. római kömény
- 2 tk. koriander
- 3-3-3 db dearbol, kasmiri, és chipotle morita paprika
- A kockákra vágott húst egy forró lábasban, kevés olajon megkérgesítjük, majd kivesszük és félretesszük őket. Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát megpirítjuk a visszamaradt olajon. Hozzáadjuk a paradicsompürét és a lisztet és lepirítjuk, majd beletesszük a kockákra vágott pritaminpaprikát és visszatesszük a húst.
- Felöntjük a sörrel és a vízzel, majd befűszerezzük és a kimagozott, felvágott szárított paprikák is mehetnek bele. Minimum 3 órát főni hagyjuk. Tálaláskor frissen vágott korianderrel szórjuk meg és steak burgonyát adunk mellé.
A spéci paprikákat köszönjük a Toldi fűszernek!