Füstös marharagu egyenesen Mexikóból

Füstös marharagu egyenesen Mexikóból

Különleges chilipaprikák érkeztek a Street Kitchen bázisára, és mi rögtön elkezdtünk azon ötletelni, hogy milyen ételeket lehetne készíteni velük. Van egy csomó kaja már a listánkon, de most egy mexikói pörkölt következik, amit a füstös ízvilág, a sok sör és a 3 óra alatt omlósan puhára főtt marhahús tesz naggyá.

 

Füstös marharagu egyenesen Mexikóból

A Füstös marharagu egyenesen Mexikóból Hozzávalói:

  • 80 dkg marha felsál (vagy bármilyen szimpi marhahús)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 pritaminpaprika
  • 0,5 l világos sör
  • 0,5 l víz
  • 2 tk. római kömény
  • 2 tk. koriander
  • 3-3-3 db dearbol, kasmiri, és chipotle morita paprika

 

  1. A kockákra vágott húst egy forró lábasban, kevés olajon megkérgesítjük, majd kivesszük és félretesszük őket. Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát megpirítjuk a visszamaradt olajon. Hozzáadjuk a paradicsompürét és a lisztet és lepirítjuk, majd beletesszük a kockákra vágott pritaminpaprikát és visszatesszük a húst.
  2. Felöntjük a sörrel és a vízzel, majd befűszerezzük és a kimagozott, felvágott szárított paprikák is mehetnek bele. Minimum 3 órát főni hagyjuk. Tálaláskor frissen vágott korianderrel szórjuk meg és steak burgonyát adunk mellé.

A spéci paprikákat köszönjük a Toldi fűszernek!

Streetkitchen