Füstölt makréla fasírt nyári céklasalátával  

Füstölt makréla fasírt nyári céklasalátával  

Hozzávalók

Füstölt makréla fasírt:

» 50 dkg főtt, összetört burgonya
» 25 dkg füstölt makréla
» só
» bors
» 1 citrom
» 1 csokor kapor
» olaj
» 1 tk keményítő

Nyári céklasaláta

» 50 dkg cékla, gyufaszálra vágva
» 25 dkg sárgarépa, gyufaszálra vágva
» 2 db lila hagyma
» almaecet
» dijoni mustár
» méz
» olívaolaj
» 1 csokor petrezselyem


fustolt-makrelafasirt-nyari-cekla-salata

Elkészítés

Füstölt makréla fasírt
A füstölt makrélát villával szétszedegetjük és a főtt, összetört burgonyához adjuk. Picit megsózzuk, borsozzuk és egy citrom héját is belereszeljük, majd egy fakanállal alaposan összekeverjük.
Hozzáadjuk a keményítőt, ezzel is elkeverjük és nedves kézzel lapos fasírtkorongokat formázunk a masszából. Legkevesebb 15 percre rakjuk őket hűtőbe, hogy a massza összeálljon, ne essen szét.

Felmelegített olajban, oldalanként 5-5 percig sütjük.

Nyári céklasaláta
A dijoni mustárt egy kevés sóval alaposan elkeverjük az almaecetben. Kevés mézet csurgatunk hozzá és folyamatos kevergetés mellett, lassan hozzácsurgatjuk az olívaolajat is.

Az öntetbe beleforgatjuk a zöldségeket: vékonyra szelt céklát és sárgarépát, majd a felkarikázott lila hagymát is. Hozzáadjuk a felaprított petrezselymet és egy órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Forrás: izeselet.hu