Füstölt Lazacos – Linguine ruccola-val
Hozzávalók:
- lingvine tészta
- füstölt lazac
- vaj
- 2 cl brandy
- koktél paradicsom
- tejszín
- ízlés szerint só
- bors
- ruccola
Hány személyre: 4
Elkészítési idő: 1 óra
A linguine tésztát (hasonló a mi hosszú metéltünkhöz) feltesszük főni. A vízbe nem teszünk olajat, csak sót. A hosszú tésztákat az olaszok sosem törik ketté, hiszen ezzel a tészta lelkét zúznák össze. Közben serpenyőben megolvasztjuk a vajat, majd rászórjuk a lazacot. Pár perc alatt felforrósítjuk, majd hozzáöntjük a brandyt.
Hozzáadjuk a paradicsomot, ami a lazacos szószunkat lehűti. Lassú főzés közben a szószunkat meghintjük egy kevés sóval, és borssal. Az igazi olasz tészta akkor jó, ha „al dente”, vagyis fog-kemény, érezzük a fogunk alatt.
Miután hozzáadtuk a tésztát nagy lángon felfőzzük, lezárjuk a gázt, és csak ekkor adjuk hozzá a rukkolát. A forró serpenyőben alaposan összekeverjük, és kész. Jöhet a tálalás!
Forrás: gasztro-tv