Füstölt Lazacos – Linguine ruccola-val

Füstölt Lazacos – Linguine ruccola-val

Hozzávalók:

  • lingvine tészta
  • füstölt lazac
  • vaj
  • 2 cl brandy
  • koktél paradicsom
  • tejszín
  • ízlés szerint só
  • bors
  • ruccola
Hány személyre: 4
Elkészítési idő: 1 óra

A linguine tésztát (hasonló a mi hosszú metéltünkhöz) feltesszük főni. A vízbe nem teszünk olajat, csak sót. A hosszú tésztákat az olaszok sosem törik ketté, hiszen ezzel a tészta lelkét zúznák össze. Közben serpenyőben megolvasztjuk a vajat, majd rászórjuk a lazacot. Pár perc alatt felforrósítjuk, majd hozzáöntjük a brandyt.
Hozzáadjuk a paradicsomot, ami a lazacos szószunkat lehűti. Lassú főzés közben a szószunkat meghintjük egy kevés sóval, és borssal. Az igazi olasz tészta akkor jó, ha „al dente”, vagyis fog-kemény, érezzük a fogunk alatt.

fustolt-lazac-linguine-rukkola-recept
Miután hozzáadtuk a tésztát nagy lángon felfőzzük, lezárjuk a gázt, és csak ekkor adjuk hozzá a rukkolát. A forró serpenyőben alaposan összekeverjük, és kész. Jöhet a tálalás!

Forrás: gasztro-tv