Függőséget is okozhat! – Puha tejszínes-kókuszos süti
A tejszínes-kókuszos süti nagyon mutatós, kiadós, könnyű elkészíteni, és csak úgy eteti magát. Hétköznapra, ünnepre is megsütheted. Kránicz Györgyi még a nagymamájától kapta ezt a receptet.
Hozzávalók 24 szelethez:
A tészta
- 8 tojás
- 7 kanál liszt
- 5 kanál porcukor
- 2 kanál kakaópor
- 1 csomag sütőpor
A krémhez
- 1 csomag tejszínes pudingpor
- 4 evőkanál porcukor
- 3 dl tej
- 1 kis dobozos tejszín
- 1 kis csomagos kókuszreszelék
A tetejére
- kókuszreszelék
- 1/2 tábla tortabevonó
Elkészítés: 30 perc, sütés: 40 perc
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, a sárgáját keverd ki a cukorral, a fehérjét pedig verd kemény habbá. Elegyítsd a liszttel a sütőport, majd dolgozd a cukros tojáshoz, végül pedig a fehérjét kanalanként adagold az egész masszához. Vedd ki körülbelül a tészta negyedét, és a kisebb adaghoz keverj kakaót. A két masszát külön-külön egyengesd sütőpapírral bélelt tepsibe, és körülbelül 20-20 perc alatt 175 fokon süsd meg őket. Ha mindkét tészta kihűlt, vágd ketté a sárga piskótát.
A krémhez a szokásos módon készíts pudingot. Tehát keverd ki kevés tejjel és cukorral a pudingport, majd öntsd a forrásban lévő tejhez. Állandóan kevergetve főzz sűrű krémet. A tejszínt verd kemény habbá, és forgasd a kihűlt a pudinghoz, majd add hozzá a kókuszreszeléket is. A sárga lapot kend meg a krémmel, erre jön a barna tészta, majd újabb adag krém és a második sárga lap. A tetejét is kend meg szép egyenletesen. Végül a felolvasztott tortabevonót csorgasd a sütire, és szórd meg kókuszreszelékkel. Rakd legalább két órára a hűtőbe.
Hogy rengeteg naprakész ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket
Forrás: femina.hu