2020. november 10.

Select your Top Menu from wp menus
Fügés-konyakos bonbon, recept

Fügés-konyakos bonbon, recept

 

A legújabb kedvenc, a fügés-konyakos bonbon. Talán az a titka, hogy konyakba áztatott aszalt füge az aprítás ellenére is megtartja magos állagát, ettől a töltelék ropogós lesz és igazán különleges. Nem kell hozzá friss gyümölcs, télen is készíthető, a fügét viszont érdemes legalább egy éjszakára beáztatni, hogy kellően alkoholos íze legyen.

Bónuszként meg lehet inni a fennmaradó fügés konyakot – ez a legjobb az egészben – egyszerűen isteni finom :)!
A recept a Kifőztük magazin novemberi számában is megtalálható.

A Fügés-konyakos bonbon Hozzávalói (24 darabhoz)

a fügés töltelékhez:

  • 80 g aszalt füge
  • 1 dl konyak
  • 60 g tejcsokoládé
  • 40 ml habtejszín

a csokiburokhoz:

  • 200 g étcsokoládé
  • 2 g porított kakaóvaj

A Fügés-konyakos bonbon Elkészítése:

Az aszalt fügét apró darabokra vágjuk, zárható üvegbe rakjuk és 1-2 napra konyakba áztatjuk.
A tejszínt felforraljuk, a tűzről lehúzzuk, és a feldarabolt tejcsokit beledolgozzuk. A ganache-t simára keverjük és berakjuk a hűtőbe.
Az áztatott fügét egy villával kiszedjük a konyakból, aprítógépben összezúzzuk, hozzákeverjük a tejcsokis krémhez, és egy nyomózsákba kanalazzuk az egészet.
Az étcsokit temperáljuk: 40-45 fokosra melegítjük, majd visszahűtjük 34-35 fokosra, ekkor hozzákeverjük a porított kakaóvajat.

Fügés-konyakos bonbon
Elkészítjük a csokihüvelyeket: tovább hűtjük az étcsokit 31-32 fokosra, és megtöltjük vele a polikarbonát formát. Amikor már minden mélyedés megtelt csokival, az előre kikészített sütőpapír felé fordítjuk a formát, hogy a felesleges csoki lecsepegjen. A polikarbonát formát habkártyával lehúzzuk, és a sütőpapíron lévő csokit visszakanalazzuk a csokis tálba – a maradék csoki mennyiséggel fogjuk a bonbonokat lezárni. A formát 5 percre a hűtőbe tesszük, hogy a csokihüvelyek megdermedjenek.
Nyomózsákból a mélyedésekbe adagoljuk a fügés-tejcsokis tölteléket, helyet hagyva a lezárásnak, majd még 15 percre visszük a hűtőbe.
Az újratemperált csokival lezárjuk a bonbonokat. Újabb 30 perc hűtés után kifordítjuk a kész bonbonokat a formából.

Fügés-konyakos bonbon

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

 

Forrás: izharmonikus.blogspot.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
eperkrémes lime torta
Könnyű nyári édesség recept: eperkrémes lime torta, recept

  Az eper és a lime vagy zöld citrom párosítása egészen különleges nyári tortát eredményez. Frissítő íz a lágy és...

Close