Fügefa levél fagyi – a legjobb!

Fügefa levél fagyi – a legjobb!

Hozzávalók 4 fő részére:

  • 200 ml tej (100 ml= 4,7ch)
  • 400 ml tejszín (100ml=3,1 ch)
  • 4-5 fügefa levél
  • 100 g cukor
  • 7 tojás sárgája

Elkészítése normál módon:

1. A fügefa levelét a cukorral turmixoljuk össze, majd adjuk hozzá a tejet, a tejszínt és főzzük fel. Hagyjuk 10 percig ázni, majd szűrjük le.
2. Adjuk hozzá a 7 tojás sárgáját, keverjük el és alacsony hőfokon, folyamatos keverés közben enyhén sűrítsük be. Vigyázni kell, hogy a hőfok alacsony legyen, nehogy kicsapódjon a tojás, nem szeretnénk rántottát a fagyi alapból, ugye 🙂

fugefa level-fagylalt
3. Hagyjuk kihűlni a krémet, tegyük hűtőbe egy éjszakára, majd másnap fagyi gépben készítsük el.
Fagyi gép hiányában a masszát fagyasszuk meg egy tepsiben, majd törjük darabokra a jeges krémet és turmixoljuk össze. Egy másik módszer, hogy a krémet egy magas falú edényben fagyasztóba tesszük, majd óránként botmixerrel átkeverjük.

 

Forrás: etelerzes.hu