Fügefa levél fagyi – a legjobb!
Hozzávalók 4 fő részére:
- 200 ml tej (100 ml= 4,7ch)
- 400 ml tejszín (100ml=3,1 ch)
- 4-5 fügefa levél
- 100 g cukor
- 7 tojás sárgája
Elkészítése normál módon:
1. A fügefa levelét a cukorral turmixoljuk össze, majd adjuk hozzá a tejet, a tejszínt és főzzük fel. Hagyjuk 10 percig ázni, majd szűrjük le.
2. Adjuk hozzá a 7 tojás sárgáját, keverjük el és alacsony hőfokon, folyamatos keverés közben enyhén sűrítsük be. Vigyázni kell, hogy a hőfok alacsony legyen, nehogy kicsapódjon a tojás, nem szeretnénk rántottát a fagyi alapból, ugye 🙂
3. Hagyjuk kihűlni a krémet, tegyük hűtőbe egy éjszakára, majd másnap fagyi gépben készítsük el.
Fagyi gép hiányában a masszát fagyasszuk meg egy tepsiben, majd törjük darabokra a jeges krémet és turmixoljuk össze. Egy másik módszer, hogy a krémet egy magas falú edényben fagyasztóba tesszük, majd óránként botmixerrel átkeverjük.
Forrás: etelerzes.hu