Friss Zöldkorianderes Tőkehalpogácsa, keleti salátával – recept
A Friss Zöldkorianderes tőkehalpogácsa, keleti salátával hozzávalói 4 fő részére:
a halpogácsához:
- 600-700g friss tőkehal filé
- 1 csokor friss koriandrezöld
- 4 db újhagyma
- 1-2 tojás
- só,bors
- 1/2 lime leve
A salátához:
- 1 doboz mungóbabcsíra
- 1/3 fej radicchio vagy kínai kel vékonyra szeletelve
- 2 szál sárgarépa lereszelve
- 1 db lime leve
- 3 ek szezammag olaj
- 2 ek víz
- 3-4 ek pirított szezámmag
- 1 érett avokádó
a mártogatóshoz:
- 2 ek sárgabarack lekvár
- 50 ml rizsecet
- 1/2 lime leve
A halat megtisztítjuk az esetleges szálkáktól majd nagyobb darabokra várjuk és beledobáljuk a turmix gépbe. Mehet hozzá a feldarabolt újhagyma, nyag csokor zöld koriander, 1 db tojás, só, bors; majd az egészet össz kell turmixolni , de ne legyen nagyon pépes. Le hetet fedni majd valamivel és mehet a hűtőbe fél órára.
Közben elkészíthetjük a keleti salátát: nagyon egyszerű, az összes hozzávalót egy tálban össze kell keverni, a szezámmagot csak a végén tegyük rá. A tányérra úgy szervírozzuk, hogy a saláta alá, avokádó szeleteket rakunk.
a mártogatóst is el lehet készíteni, amíg a halpép íze össze nem érik, itt is a három féle alapanygot össze kell csak keverni.
Majd a hűtőből ki kell venni a halpogácsák alapanyagát és bármilyen zsirdékon szép pirosra sütni mindkét oldalát.
Tipp:
evőkanállal formázz gombócokat, amjd ezt lapogasd el a serpenyőben; ne legyen nagyon vékony a halpogács, mert később könnyedén eltörhet. Sütás közben kiengedi a hal a fehérjét, ettől nem kell meijedni.
Jó étvágyat kíván a Pikantéria csapata!
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.