Friss Zöldkorianderes Tőkehalpogácsa, keleti salátával – recept

Friss Zöldkorianderes Tőkehalpogácsa, keleti salátával – recept

A Friss Zöldkorianderes tőkehalpogácsa, keleti salátával hozzávalói 4 fő részére:

a halpogácsához:

  • 600-700g friss tőkehal filé
  • 1 csokor friss koriandrezöld
  • 4 db újhagyma
  • 1-2 tojás
  • só,bors
  • 1/2 lime leve

A salátához:

  • 1 doboz mungóbabcsíra
  • 1/3 fej radicchio vagy kínai kel vékonyra szeletelve
  • 2 szál sárgarépa lereszelve
  • 1 db lime leve
  • 3 ek szezammag olaj
  • 2 ek víz
  • 3-4 ek pirított szezámmag
  • 1 érett avokádó

a mártogatóshoz:

  • 2 ek sárgabarack lekvár
  • 50 ml rizsecet
  • 1/2 lime leve

Friss Zöldkorianderes tőkehalpogácsa, keleti salátával

A halat megtisztítjuk az esetleges szálkáktól majd nagyobb darabokra várjuk és beledobáljuk a turmix gépbe. Mehet hozzá a feldarabolt újhagyma, nyag csokor zöld koriander, 1 db tojás, só, bors; majd az egészet össz kell turmixolni , de ne legyen nagyon pépes. Le hetet fedni majd valamivel és mehet a hűtőbe fél órára.

Közben elkészíthetjük a keleti salátát: nagyon egyszerű, az összes hozzávalót egy tálban össze kell keverni, a szezámmagot csak a végén tegyük rá. A tányérra úgy szervírozzuk, hogy a saláta alá, avokádó szeleteket rakunk.

a mártogatóst is el lehet készíteni, amíg a halpép íze össze nem érik, itt is a három féle alapanygot össze kell csak keverni.

Majd a hűtőből ki kell venni a halpogácsák alapanyagát és bármilyen zsirdékon szép pirosra sütni mindkét oldalát. 

Tipp:

evőkanállal formázz gombócokat, amjd ezt lapogasd el a serpenyőben; ne legyen nagyon vékony a halpogács, mert később könnyedén eltörhet. Sütás közben kiengedi a hal a fehérjét, ettől nem kell meijedni.

Friss Zöldkorianderes tőkehalpogácsa, keleti salátávalFriss Zöldkorianderes tőkehalpogácsa, keleti salátával

Friss Zöldkorianderes tőkehalpogácsa, keleti salátával

Jó étvágyat kíván a Pikantéria csapata!

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala