Friss Gyömbéres, Korianderes – Grill Mangalica Tarja
Grill Mangalica Tarja Hozzávalói 4 személyre :
- Friss Gyömbér
- 8 szelet mangalica tarja
- soya szósz 3 ek
- koriander por 3 kk
- só
- bors
- 3 ek paradicsom püré
- 1 kk cukor
- 1 citrom hája reszelve
- víz
- 2 cikk fokhagyma
- 2 ek olíva olaj
Felaprítunk kb 2 db gyömbért, fokhagymát. Hozzá tesszük a soya szószt, koriandert, só-borsot, paradicsom pürét, cukrot, citrom héját, vizet, olíva olajat. Össze kavarjuk és fére tesszük
A tarjákat mindkét oldalán kikloffoljuk, és egy zárható tároló edénybe bele fektetjük, közben kenegetjük a pácoláshoz a fenti masszával. éjszakát, de legalább 3-4 óra hosszat hűtőben pácoljuk.
Tűz meggyújt, leég.
Faszén rátesz. Beizzik és kezdődhet a sütés
Én grill sajtot is tettem mellé, finom volt a tarja mellett.
Pirítós kenyérrel tálaltam, legjobb az olaszos jellegű panettone.
Jó étvágyat kíván: a pikanteria.sztarcafe.com szerkesztője