Friss és Ropogós – Graham Kenyér

Hozzávalók:
- 50 dkg Graham liszt
- 12,5 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
- 2 dkg friss élesztő
- 2-2 teáskanál cukor
- 3 evőkanál olaj
- 3-3,5 dl meleg víz
- késhegynyi aszkorbinsav
Elkészítés:
Kenyérsütő gépben dagaszd és keleszd meg a tésztát.
Miután kivetted, óvatosan gyúrd át egy kicsit és tedd formába vagy jénaiba, vagdosd be a tetejét és locsolgasd meg egy kis vízzel.
Lefedve helyezd a sütőbe, és annak legalacsonyabb fokozatán hagyd kelni a tésztát egy bő félórán át. Ezután csavard fel a sütőt 200°C-ra és süsd nagyjából háromnegyed óráig. Még egy 10 perc fedő nélkül, nagyjából 220°C-on és kész is.
Csak akkor szeld fel, ha már kihűlt.