Friss és Ropogós – Graham Kenyér

Friss és Ropogós – Graham Kenyér

Hozzávalók:

  • 50 dkg Graham liszt
  • 12,5 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
  • 2 dkg friss élesztő
  • 2-2 teáskanál cukor
  • 3 evőkanál olaj
  • 3-3,5 dl meleg víz
  • késhegynyi aszkorbinsav

Elkészítés:

Kenyérsütő gépben dagaszd és keleszd meg a tésztát.
Miután kivetted, óvatosan gyúrd át egy kicsit és tedd formába vagy jénaiba, vagdosd be a tetejét és locsolgasd meg egy kis vízzel.

Lefedve helyezd a sütőbe, és annak legalacsonyabb fokozatán hagyd kelni a tésztát egy bő félórán át. Ezután csavard fel a sütőt 200°C-ra és süsd nagyjából háromnegyed óráig. Még egy 10 perc fedő nélkül, nagyjából 220°C-on és kész is.
Csak akkor szeld fel, ha már kihűlt.