Céklás korhelyleves füstölt csülökkel
Hozzávalók
6-8 adag
» 1 darab füstölt csülök
» 50 dkg savanyú káposzta
» 3 dl tejföl
» 1 hagyma
» 1 csokor kapor
» 3 babérlevél
» 1 közepes cékla
» 2-3 gerezd fokhagyma
Elkészítés
A csülköt előző este beáztatjuk, hogy ne legyen túlságosan sós. Másnap feltesszük hideg vízben főni. A főző lébe beleteszünk 1 hagymát, 3-4 fokhagymagerezdet, és 2-3 darab babérlevelet. A megfőtt csülök húsát és a bőrös, zsírosabb részeinek egy részét is feldaraboljuk és visszatesszük a levesbe. A savanyú káposztát apróbb darabokra felvágjuk és ezt is hozzáadjuk. A céklát aprítógéppel, vagy nagylyukú reszelővel lereszeljük és szintén beletesszük a levesbe, és 15-20 percig főzzük. A habaráshoz elkeverjük a tejfölt egy púpos evőkanál étkezési keményítővel és friss kaporral. A habaráshoz adunk egy keveset a forró levesből, egy kézi habverővel csomómentesre keverjük, és lépésként hozzákeverjük a leveshez. Néhány percig főzzük, de nem forraljuk és tálaljuk.
Forrás: izeselet.hu