Frankfurti leves – Nincs otthon sokminden a hűtőben, de a hétvégéről maradt egy fél kelkáposztád? Esetleg van egy kis virsli is a frigóban és éhes vagy? Gyorsan és könnyedén elkészíthetsz így egy kis frankfurti levest
Frankfurti leves elkészítése:

Előkészítés | 3 perc |
Sütés/főzés | 25 perc |
Mennyiség |
főre
|
- 1/2 fej kelkáposzta
- 5 db burgonya
- 6 db frankfurti virsli
- 2 ek zsír ( kacsa ) pl
- 1 fej vöröshagyma
- 2 cikk fokhagyma
- 1 csapott ek só
- 2 tk bors
- 2 tk egész köménymag
- 2 tk pirospaprika
Hozzávalók
|
![]() |
- Készítsd elő a hozzávalókat: hámozd meg és vágd kockár a vöröshagymát; szeleteld fel a kelkáposztát; karikázd fel a virslit
- Végy elő egy nagyobb fazekat, olvaszd fel benne a kacsazsírt és tedd bele a köménymaggal együtt összevágott fokghagymát - sercegtesd kissé. Majd mehet bele a vöröshagyma is
- párold üvegesre a hagymát, majd add hozzá a pirospaprikát. Keverd el és jöhet hozzá a kelkáposzta is. Majd öntsd fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje.
- Közben egy serpenyőben pirítsd meg zsiradékon a felszeletelt virslit
- Egy kicsit főzd a káposztát, majd mahat bele a burgonya is kockára vágva
- Amikor már majdnem főtt állapotban van a burgonya, készíts egy habarást 2 ek liszt és egy 450g- os tejföl felével - cukrászhabverővel keverd el és végezz hőkiegyenlítést a kelkáposzta forró levével. Majd add a habarást a leveshez
- Forrald össze és KÉSZ.
A kelkáposzta a vadkáposzta egy termesztett változata. Igen közel áll a fejes káposztához, ám annak sima leveleivel szemben a kelkáposzta levelei fodrosak, hólyagosak. Wikipédia
Tápértékadatok
Kelkáposzta
Mennyiség / 100 g
Kalória (kcal) 27
Lipidek 0,1 g
Koleszterin 0 mg
Nátrium 28 mg
Kálium 230 mg
Szénhidrát 6 g
Rost 3,1 g
Cukor 2,3 g
Fehérje 2 g
A-vitamin
1 000 IU
C-vitamin
31 mg
Kalcium
35 mg
Vas
0,4 mg
D-vitamin
0 IU
B6-vitamin
0,2 mg
B12-vitamin
0 µg
Magnézium
28 mg