Frankfurti leves  – Nincs otthon sokminden a hűtőben, de a hétvégéről maradt egy fél kelkáposztád? Esetleg van egy kis virsli is a frigóban és éhes vagy? Gyorsan és könnyedén elkészíthetsz így egy kis frankfurti levest

Frankfurti leves elkészítése:

Print Friendly, PDF & Email
Recept nyomtatása
Frankfurti leves
Könnyű levest szeretnél, egyszerűalapanyagokból és még tápláló is legyen? Akkor neked a frankfurti leves kell. Íme itt egy részletes recept , hogyan készítheted ezt el
Frankfurti leves
Konyha magyar
Előkészítés 3 perc
Sütés/főzés 25 perc
Mennyiség
főre
Hozzávalók
Konyha magyar
Előkészítés 3 perc
Sütés/főzés 25 perc
Mennyiség
főre
Hozzávalók
Frankfurti leves
Elkészítés
  1. Készítsd elő a hozzávalókat: hámozd meg és vágd kockár a vöröshagymát; szeleteld fel a kelkáposztát; karikázd fel a virslit
  2. Végy elő egy nagyobb fazekat, olvaszd fel benne a kacsazsírt és tedd bele a köménymaggal együtt összevágott fokghagymát - sercegtesd kissé. Majd mehet bele a vöröshagyma is
  3. párold üvegesre a hagymát, majd add hozzá a pirospaprikát. Keverd el és jöhet hozzá a kelkáposzta is. Majd öntsd fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje.
  4. Közben egy serpenyőben pirítsd meg zsiradékon a felszeletelt virslit
  5. Egy kicsit főzd a káposztát, majd mahat bele a burgonya is kockára vágva
    Frankfurti leves
  6. Amikor már majdnem főtt állapotban van a burgonya, készíts egy habarást 2 ek liszt és egy 450g- os tejföl felével - cukrászhabverővel keverd el és végezz hőkiegyenlítést a kelkáposzta forró levével. Majd add a habarást a leveshez
  7. Forrald össze és KÉSZ.
Megjegyzés

A kelkáposzta a vadkáposzta egy termesztett változata. Igen közel áll a fejes káposztához, ám annak sima leveleivel szemben a kelkáposzta levelei fodrosak, hólyagosak. Wikipédia

Tápértékadatok

Kelkáposzta
Mennyiség / 100 g

Kalória (kcal) 27
Lipidek 0,1 g
Koleszterin 0 mg
Nátrium 28 mg
Kálium 230 mg
Szénhidrát 6 g
Rost 3,1 g
Cukor 2,3 g
Fehérje 2 g
A-vitamin
1 000 IU
C-vitamin
31 mg
Kalcium
35 mg
Vas
0,4 mg
D-vitamin
0 IU
B6-vitamin
0,2 mg
B12-vitamin
0 µg
Magnézium
28 mg

 

Kommentek

Hozzávalók

6-8 adag
» 1 darab füstölt csülök
» 50 dkg savanyú káposzta
» 3 dl tejföl
» 1 hagyma
» 1 csokor kapor
» 3 babérlevél
» 1 közepes cékla
» 2-3 gerezd fokhagyma

Elkészítés

ceklas-korhely-leves-fustolt-csulok

A csülköt előző este beáztatjuk, hogy ne legyen túlságosan sós. Másnap feltesszük hideg vízben főni. A főző lébe beleteszünk 1 hagymát, 3-4 fokhagymagerezdet, és 2-3 darab babérlevelet. A megfőtt csülök húsát és a bőrös, zsírosabb részeinek egy részét is feldaraboljuk és visszatesszük a levesbe. A savanyú káposztát apróbb darabokra felvágjuk és ezt is hozzáadjuk. A céklát aprítógéppel, vagy nagylyukú reszelővel lereszeljük és szintén beletesszük a levesbe, és 15-20 percig főzzük. A habaráshoz elkeverjük a tejfölt egy púpos evőkanál étkezési keményítővel és friss kaporral. A habaráshoz adunk egy keveset a forró levesből, egy kézi habverővel csomómentesre keverjük, és lépésként hozzákeverjük a leveshez. Néhány percig főzzük, de nem forraljuk és tálaljuk.

Forrás: izeselet.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

EZT OLVASTAD MÁR?
Ellenállhatatlan diós almatorta

  Hozzávalók 12 szelethez: Tészta 30 dkg reszelt alma 18 dkg liszt 10 dkg porcukor 2 tojás 4 dkg olvasztott...

Close