Frankfurti leves

Frankfurti leves

Hozzávalók

» 1 kis fej kelkáposzta
» 3-4 szem burgonya
» 1 szál sárgarépa
» 1 fej vöröshagyma
» 2 nagy gerezd fokhagyma
» só, bors, pirospaprika, majoranna, őrölt kömény
» virsli vagy kolbász, de inkább virsli
» 3 ek olaj
» 1 púpos ek liszt
» 2 dl tejföl

Elkészítés
frankfurti-leves

A kelkáposztát csíkokra, a sárgarépát karikákra vágtam, a krumplit kis kockákra, a hagymát szintén. Forró vízben odatettem főni őket, kaptak sót, majorannát és köményt. Közben néhány 3 evőkanál olajon lisztet pirítottam, megszórtam pirospaprikával, belenyomtam a fokhagymát, majd felengedtem egy pohárka hideg vízzel. Ebbe a felengedett rántásba kevertem a tejfölt, majd beleöntöttem a levesbe, forraltam rajta egyet, beledobáltam a karikákra vágott virslit.

Forrás: izeselet.hu