Francia zöldségleves csicseriborsóval, recept

Francia zöldségleves csicseriborsóval, recept

 

A Francia zöldségleves csicseriborsóval Hozzávalói:

  • 15 dkg száraz (12 órára vízbe áztatott) csicseriborsó
  • 2 nagy fej apróra vágott vöröshagyma
  • 25 dkg feldarabolt zöldbab
  • 1 felkockázott cukkini
  • 25 dkg nyers vagy mirelit zöldborsó
  • 3 közepes, felaprított sárgarépa
  • fél tk. szárított kakukkfű
  • 2 babérlevél
  • só, fekete bors
  • 6 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • a tálaláshoz 2-3 ek. bazsalikomos pesto
  • 6-8 dkg apró méretű száraz levestészta

A Francia zöldségleves csicseriborsóval elkészítése:

  1. A csicseriborsót a babérlevéllel sós vízben félpuhára főzzük.
  2. Közben a hagymát 2 evőkanál olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a kakukkfüvet, csicseriborsót, répát, cukkinit, zöldbabot, zöldborsót, sózzuk, borsozzuk, és együtt puhára főzzük a zöldségeket.
  3. Az utolsó 5-6 percben hozzáadjuk a tésztát, és mikor eléggé megpuhult lehúzzuk a tűzről.
  4. Ha túlságosan besűrűsödne, adhatunk hozzá egy kis vizet. Tálaláskor olívaolajjal és a tetején pestóval kínáljuk.

Francia zöldségleves csicseriborsóval

forrás:nlcafe