Lorraine Pascal féle francia kenyér – pain d’epi, recept
A francia kenyér – pain d’epi hozzávalói:
- 275 g bl 55 liszt
- 175 ml melegvíz
- 1 ek olíva olaj
- 1 zacsk élesztő
- 1tk só
- liszt a gyúráshoz
A fenti hozzávalókat össze kell gyúrni egy deszkán. kb tíz eprcig kell gyúrni a tésztát, hogy kés legyen. A legegyszerűbb ha már gömb alakúra össze állt a tészta, hogy váltott jobb-bal kézzel sodrunk egy nagyobbat a tésztán; jobb kézzel megunktúl eltolva balra sréhen, bal kézzel fordítva.
Kilisztezett deszkán baguette formát sordrunk a kezünnkel a tésztából, majd egy konyhai ollóval 3/4 részig be kell vágni a tésztát és váltva jobb , majd bal oldalra ki kell hajtogatni a kenyértésztát. Lisztezd majd le, és kb fél órán keresztül keleszd, melegebb helyen. Akár egy beolajozott folpackot is lehet rá tenni.
Ha megkelt, lisztezd kissé a tetetjét, mehet rá akár dúrva szemű tendegi só is. 200c előmelegített sütőben 25 percen keresztül süsd kb.
Mielőtt a tészta bekerülne a sütőbe, friss vizet kell bespary-zni a sütőtérbe.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Jó étvágyat kíván a Pikantéria csapata 🙂