Lorraine Pascal féle francia kenyér – pain d’epi, recept

Lorraine Pascal féle francia kenyér – pain d’epi, recept

 

A francia kenyér – pain d’epi hozzávalói:

  • 275 g bl 55 liszt
  • 175 ml melegvíz
  • 1 ek olíva olaj
  • 1 zacsk élesztő
  • 1tk só
  • liszt a gyúráshoz

A fenti hozzávalókat össze kell gyúrni egy deszkán. kb tíz eprcig kell gyúrni a tésztát, hogy kés legyen. A legegyszerűbb ha már gömb alakúra össze állt a tészta, hogy váltott jobb-bal kézzel sodrunk egy nagyobbat a tésztán; jobb kézzel megunktúl eltolva balra sréhen, bal kézzel fordítva.

francia kenyér - pain d'epi

Kilisztezett deszkán baguette formát sordrunk a kezünnkel a tésztából, majd egy konyhai ollóval 3/4 részig be kell vágni a tésztát és váltva jobb , majd bal oldalra ki kell hajtogatni a kenyértésztát. Lisztezd majd le, és  kb fél órán keresztül keleszd, melegebb helyen. Akár egy beolajozott folpackot is lehet rá tenni.

Ha megkelt, lisztezd kissé a tetetjét, mehet rá akár dúrva szemű tendegi só is. 200c előmelegített sütőben 25 percen keresztül süsd kb.

Mielőtt a tészta bekerülne a sütőbe, friss vizet kell bespary-zni a sütőtérbe.

francia kenyér - pain d'epi

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Jó étvágyat kíván a Pikantéria csapata 🙂