Francia halleves

HOZZÁVALÓK 4 fő
- 4 db óriás tigrisrák
- 24 db fekete kagyló
- 2 csomag sáfrány
- 3 db paradicsom
- 2 fej vöröshagyma
- 20 dkg póréhagyma
- 2 db citrom
- 1 kg fogascsont
- 2 db babérlevél
- 2 dl fehérbor
- 20 dkg halibut filé
- 20 dkg lazacfilé
- 1 csokor petrezselyem
- só
- fekete egész bors
30-60 perc
A fogascsontból hagymával, egész borssal, babérlevéllel fűszerezve, sózva erős halalaplevet készítünk.
A halibut filét és a lazacfilét kockára vágjuk, a rákokat és a kagylókat megtisztítjuk.
A póréhagymát felkarikázzuk, és olívaolajon megpirítjuk. Felengedjük fehérborral, sózzuk, sáfránnyal és borssal fűszerezzük. Hozzáadjuk a felkockázott halakat és a tigrisrákot. Felengedjük a leszűrt halalaplével, adunk hozzá finomra vágott petrezselymet, és lassan felforraljuk. 3-4 percig gyöngyözve forraljuk, majd beletesszük a paradicsomok felkockázott húsát. Az utolsó pillanatokban adjuk csak a leveshez a kagylókat.
Tálaláskor citromszeletekkel kínáljuk.
Naprakész recept ötletekért, katt ide: FaceBook/Pikanteria
Forrás: tvpaprika.hu