Francia halleves

Francia halleves

HOZZÁVALÓK 4 fő

  • 4 db óriás tigrisrák
  • 24 db fekete kagyló
  • 2 csomag sáfrány
  • 3 db paradicsom
  • 2 fej vöröshagyma
  • 20 dkg póréhagyma
  • 2 db citrom
  • 1 kg fogascsont
  • 2 db babérlevél
  • 2 dl fehérbor
  • 20 dkg halibut filé
  • 20 dkg lazacfilé
  • 1 csokor petrezselyem
  • fekete egész bors

30-60 perc

A fogascsontból hagymával, egész borssal, babérlevéllel fűszerezve, sózva erős halalaplevet készítünk.

A halibut filét és a lazacfilét kockára vágjuk, a rákokat és a kagylókat megtisztítjuk.

francia-halleves

A póréhagymát felkarikázzuk, és olívaolajon megpirítjuk. Felengedjük fehérborral, sózzuk, sáfránnyal és borssal fűszerezzük. Hozzáadjuk a felkockázott halakat és a tigrisrákot. Felengedjük a leszűrt halalaplével, adunk hozzá finomra vágott petrezselymet, és lassan felforraljuk. 3-4 percig gyöngyözve forraljuk, majd beletesszük a paradicsomok felkockázott húsát. Az utolsó pillanatokban adjuk csak a leveshez a kagylókat.

Tálaláskor citromszeletekkel kínáljuk.

Naprakész recept ötletekért, katt ide: FaceBook/Pikanteria

Forrás: tvpaprika.hu