Főzés nélküli ! – Házi Málnaszörp

Főzés nélküli ! – Házi Málnaszörp

Hozzávalók:

  • 1,5 kg málna
  • 60 dkg cukor

Elkészítés:

fozes-nelkuli-hazi-malna-szorp-recept

A főzés nélküli házi málnaszörphöz folyóvíz alatt jól öblítsd át a kizárólag egészséges gyümölcsöt, majd burgonyanyomóval törd össze. Apró lyukú, lehetőleg műanyag szűrőben csöpögtesd át az összetört gyümölcs levét, a málnavelőt pedig addig passzírozd kevergetve, amíg szinte csak a magok maradnak a szűrőben. A magokat dobd ki.

Keverd a leszűrt málnához a cukrot, valamint adj hozzá étkezési citromsavat a használati útmutatójában javasoltak szerint.

fozes-nelkuli-hazi-malna-szorp-recept1

Nagyon alaposan kimosott üvegekbe töltsd a szörpöt, jól zárd le, hűvös helyen tárold. Főzés nélküli málnaszörpödet hígíthatod szódával, ásványvízzel, ízesítheted mentával, citrommal, a nyári kánikula legízletesebb frissítőjét fogyasztva.

 

Forrás: nlcafe.hu