Főzés nélküli ! – Házi Málnaszörp
Hozzávalók:
- 1,5 kg málna
- 60 dkg cukor
Elkészítés:
A főzés nélküli házi málnaszörphöz folyóvíz alatt jól öblítsd át a kizárólag egészséges gyümölcsöt, majd burgonyanyomóval törd össze. Apró lyukú, lehetőleg műanyag szűrőben csöpögtesd át az összetört gyümölcs levét, a málnavelőt pedig addig passzírozd kevergetve, amíg szinte csak a magok maradnak a szűrőben. A magokat dobd ki.
Keverd a leszűrt málnához a cukrot, valamint adj hozzá étkezési citromsavat a használati útmutatójában javasoltak szerint.
Nagyon alaposan kimosott üvegekbe töltsd a szörpöt, jól zárd le, hűvös helyen tárold. Főzés nélküli málnaszörpödet hígíthatod szódával, ásványvízzel, ízesítheted mentával, citrommal, a nyári kánikula legízletesebb frissítőjét fogyasztva.
Forrás: nlcafe.hu