Foltos túrós őzgerinc, recept

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!
A Foltos túrós őzgerinc Hozzávalók:
A piskótához:
– másfél bögre fehér finomliszt (19 dkg)
– negyed bögre étolaj (0,7 dl)
– 1 tojás
– háromnegyed bögre kristálycukor (10 dkg)
– 1 teáskanál szódabikarbóna
– 2 evőkanál holland kakaópor
– 1 bögre tej (2,5 dl)
A túrós foltokhoz:
– 25 dkg túró
– 1 citrom reszelt héja (én ezt kihagytam, mert nem szeretem
– 1 púpos evőkanál búzadara
– egyharmad bögre kristálycukor (6 dkg)
– 1 csomag vaníliás cukor
– 1 tojás
A Foltos túrós őzgerinc Elkészítése:
1. A sütőt előmelegítjük száznyolcvan fokra, alul-felül sütés programra.
2. Egy őzgerinc formát kivajazunk.
3. Egy tálban a piskóta hozzávalóit összekeverjük.
4. Egy kisebb edényben összekeverjük a túrós töltelék hozzávalóit. Én turmixgéppel csináltam, nagyon gyorsan megvolt.
5. Ekkor a tészta felét beleöntjük a formába, teáskanállal elosztjuk rajta a túrót, avagy elkészítjük a foltokat
6. Már mehet is rá a tészta másik fele, és irány a sütő.
7. Tűpróbáig sütjük, hosszabb idő lesz, mint a tepsis kevertek, úgyhogy türelem
Jó étvágyat!
Forrás: rupanerkonyha.cafeblog.hu