A foltos böjti kalács, recept

A legkönnyebb recept, villámgyorsan elkészíthető ez a fenséges finomság! Böjt idején is fogyasztható!
Fenséges finomság, a háziasszonyok kedvenc süteménye, mert finom és nem időigényes. A hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl-s bögrét használunk.
A foltos böjti kalács Hozzávalói:
- 2 bögre liszt,
- 1 bögre cukor,
- fél bögre olaj,
- 1 tasak vaníliás cukor,
- 1 bögre víz,
- 1 tasak sütőpor,
- 3 evőkanál kókuszreszelék,
- 2 evőkanál kakaó,
- 2 evőkanál meggy lekvár.
A foltos böjti kalács Elkészítése:
-
Tegyük egy tálba a cukrot, az olajat, a vizet, a lisztet és a vaníliás cukrot, kézi robotgéppel homogén tésztává keverjük. Amikkor ezzel elkészültünk két részre osztjuk a tésztát.
-
Az egyik részbe beletesszük a meggylekvárt és a kakaót, a másik részbe pedig a kókuszreszeléket. Egy hosszúkás tepsit, vagy tortaformát kikenünk olajjal, megszórjuk egy kevés liszttel és beletesszük mind a két tésztát úgy, hogy felváltva öntögetjük a tepsibe.
-
180 fokos sütőben nagyjából 35 perc alatt megsütjük, a sütőben. A tészta teteje kissé megrepedezik, de ne ijedjünk meg, ilyen kell legyen. Ha megsült, még legalább 10 percig hagyjuk állni a tepsiben. Felszeleteljük és porcukorral megszórva kínáljuk.
forrás: ketkes