Fokhagymás sült oldalas – Egyszerű és szaftos,recept

Fokhagymás sült oldalas – Egyszerű és szaftos,recept

A fokhagymás sült oldalast a kritikusok is csillagos ötösre értékelik. Melegen petrezselymes krumplival, pürével, rizzsel, hidegen zöldségekkel és friss kenyérrel is fenséges. Kautz József receptjét érdemes elmentened, mert ezt a fogást gyakran kérik majd tőled.

A Fokhagymás sült oldalas – Egyszerű és szaftos, Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg sertésoldalas
  • 50 dkg sertészsír
  • 2 fej fokhagyma
  • 1 kávéskanál őrölt bors
  • 1 mokkáskanál köménymag
  • só ízlés szerint

Elkészítés ideje:
Elkészítés: 20 perc, sütés: 1 óra 40 perc

A Fokhagymás sült oldalas – Egyszerű és szaftos Elkészítése:

  1. A fokhagymát pucold meg. Az oldalast mosd meg, vágd nagyobb darabokra, sózd, borsozd ízlés szerint. Egy serpenyőben vagy lábosban kevés zsíron süsd elő a hús minden oldalát pár perc alatt, hogy egy kis kérget kapjon. Utána tedd hozzá a fokhagymát és pár szem köménymagot.

  2. Fokhagymás sült oldalas - Egyszerű és szaftos

  3. Önts annyi vizet a húsra, hogy az ellepje, és fedő alatt kezdd el főzni. Rakd rá a zsírt, fedővel takard le, és párold körülbelül másfél órán át kis lángon. Időnként forgasd meg. Ha az oldalas puha, a víz pedig teljesen elpárolog róla, vedd le a fedőt, és süsd szép pirosra minden oldalát.

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás: femina.hu