Fokhagymás és bundázott tintahalkarikák
HOZZÁVALÓK 2 fő
- 40 dkg tintahal
- sok gerezd fokhagyma
- egy csokor petrezselyemzöld
- fűszervaj (10 dkg vaj, kis csokor snidling, teáskanál mustár)
- olívaolaj
- francia bagett
- 10 dkg liszt
- 2 tojás
- kevés balzsamecet
- saláta
- só
- bors
30-60 perc
Kb. 40 dkg friss tintahalat fölkarikázunk. Kis csomag petrezselymet 3-4 gerezd zúzott fokhagymát, sóval és olívaolajjal összekeverünk. Kb. 10 deka lisztet 2 egész tojással 1-2 deciliter vízzel csomómentesre keverünk, sózzuk, félretesszük. Elkészítjük a fűszervajat. 10 deka puha vajat sózunk, borsozzuk, beleaprítunk egy kis csokor snidlinget, egy kis csomag petrezselymet és hozzáadunk egy teáskanál mustárt.
Alaposan összedolgozzuk. Friss szeletelt bagettre kenjük és 210 fokos sütőben 6 perc alatt ropogósra sütjük. A tintahal karikák egyik felét kevés olívaolajon alaposan felhevített serpenyőben elkezdjük pirítani. Erre ráöntjük a fokhagymás petrezselymes olívaolajat, majd pár percig együtt sütjük. A tintahalak másik felét lisztbe, majd a tojásos masszába mártva bő, forró olajban pirosra sütjük. A fokhagymás tintahal karikákat a vajas bagettel, míg a bundázott tintahalat olívaolajjal, valamint balzsamecettel ízesített salátával tálaljuk.
Naprakész recept ötletekért, katt ide: FaceBook/Pikanteria
Forrás: tvpaprika.hu