Fokhagymás és bundázott tintahalkarikák

Fokhagymás és bundázott tintahalkarikák

HOZZÁVALÓK 2 fő

  • 40 dkg tintahal
  • sok gerezd fokhagyma
  • egy csokor petrezselyemzöld
  • fűszervaj (10 dkg vaj, kis csokor snidling, teáskanál mustár)
  • olívaolaj
  • francia bagett
  • 10 dkg liszt
  • 2 tojás
  • kevés balzsamecet
  • saláta
  • bors

30-60 perc
Kb. 40 dkg friss tintahalat fölkarikázunk. Kis csomag petrezselymet 3-4 gerezd zúzott fokhagymát, sóval és olívaolajjal összekeverünk. Kb. 10 deka lisztet 2 egész tojással 1-2 deciliter vízzel csomómentesre keverünk, sózzuk, félretesszük. Elkészítjük a fűszervajat. 10 deka puha vajat sózunk, borsozzuk, beleaprítunk egy kis csokor snidlinget, egy kis csomag petrezselymet és hozzáadunk egy teáskanál mustárt.

tintahal-karika-fokhagyma-bors

Alaposan összedolgozzuk. Friss szeletelt bagettre kenjük és 210 fokos sütőben 6 perc alatt ropogósra sütjük. A tintahal karikák egyik felét kevés olívaolajon alaposan felhevített serpenyőben elkezdjük pirítani. Erre ráöntjük a fokhagymás petrezselymes olívaolajat, majd pár percig együtt sütjük. A tintahalak másik felét lisztbe, majd a tojásos masszába mártva bő, forró olajban pirosra sütjük. A fokhagymás tintahal karikákat a vajas bagettel, míg a bundázott tintahalat olívaolajjal, valamint balzsamecettel ízesített salátával tálaljuk.

Naprakész recept ötletekért, katt ide: FaceBook/Pikanteria

Forrás: tvpaprika.hu