Fokhagymás-chilis rántott csirkecomb
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 csirkecomb
- 30 dkg rozsos zsemlemorzsa
- 20 dkg rozsliszt
- 4 tojás
- 3 dl tej
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 chili paprika
- só
- étolaj
Elkészítés: 20 perc, pácolás: 2 óra, sütés: 20 perc
Elkészítés:
A csirkecombokat mosd meg, a bőrt húzd le róluk, a forgóknál szeld ketté őket. A húst két-három helyen csontig vágd be, majd sózd meg. A fokhagymát és a chilit aprítsd fel, és keverd el a tejjel. A combokat tedd egy mélyebb tálba, öntsd rájuk a fűszeres tejet. Rakd őket egy-két órára a hűtőbe, de még jobb, ha egy egész napig a pácban maradnak!
Sütés előtt vedd ki a combokat a tálból, csepegtesd le, és papírtörlővel törölgesd át őket. Ezt követően panírozd be a húst a szokásos módon. Forgasd először a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül pedig a zsemlemorzsába. Bő olajban, közepes lángon süsd ki a combokat. Papírtörlőn csepegtesd le, és még melegen kínáld.
Hogy rengeteg naprakész ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket
Forrás: femina.hu