2021. január 09.

Select your Top Menu from wp menus
Fokhagymás Burgonya

Fokhagymás Burgonya

Story Highlights

  • Fokhagymás Burgonya

Hozzávalók 4 főre:

  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 3 nagyobb burgonya
  • ½ csokor apróra vágott, friss petrezselyem
  • 1 ágacska friss, apróra vágott kakukkfű
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 ágacska friss, apróra vágott rozmaring
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint só

Elkészítés:

1. A lesikált burgonyát egy fazék forrásban lévő vízbe téve 10 percig előfőzzük, leszűrjük, hideg folyó víz alatt leöblítjük, majd lecsepegtetjük és alaposan letöröljük.

2. A már kissé kihűlt burgonyaszemeket egy vágódeszkán vastag cikkekre vágjuk, de nem hámozzuk meg.

3. Egy kis serpenyőben felhevítjük az olajat és a vajat, majd a zsiradékban, takaréklángon, üvegesre pirítjuk a fokhagymát. A serpenyőt levesszük a tűzről, és a fokhagymához keverjük a zöldfűszereket, majd sózzuk, borsozzuk. Ezzel a fűszeres keverékkel megkenjük a burgonyacikkeket.

4. A burgonyadarabokat faszénparázs fölött vagy forróra előmelegített grillsütőben 10-15 perc alatt puhára sütjük – ha maradt olvasztott fűszeres vaj, ismételten kenjük meg a cikkeket.

5. A fokhagymás burgonyát előmelegített tálon tálaljuk.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Orosz Hússaláta

Hozzávalók:   15 deka főtt vagy sült hús 10 deka ecetes uborka 10 deka főtt burgonya 10 deka alma, fél...

Close