Fogyókúrázók is ehetik – Duplasajtos töltött gombafejek sütőben sütve
Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg gomba
- 40 dkg darált hús
- 15 dkg krémsajt
- 15 dkg füstölt sajt
- 1 vöröshagyma
- só
- bors
- pirospaprika
- olaj
Elkészítés ideje:
Elkészítés: 25 perc, sütés: 20 perc
Elkészítés:
A vöröshagymát vágd apróra, és kevés olajon dinszteld meg. Add hozzá a sót, a borsot és a pirospaprikát, majd kevés vízzel engedd fel, és párold 15 percig. Addig a gombákat mosd meg, a szárukat vágd ki, és dobd a darált húshoz. Arra vigyázz, hogy ne törjenek bele. Ha puha a hús, keverd össze a krémsajttal, és kanalazd a gombafejekbe. Szórd a reszelt füstölt sajtot a töltelékre.
Vajazz ki egy jénai edényt vagy tűzálló tálat, pakold bele a gombákat. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 20-25 perc alatt. Petrezselyemmel, szárított paradicsommal, zöldhagymával díszítheted, még melegen kínáld.
Forrás: femina.hu