Focaccia col formaggio di Recco

Focaccia col formaggio di Recco

Hozzávalók:

  • 50 dkg manitoba liszt
  • 2dl víz
  • 1kg stracchino sajt
  • 40 ml extra szűz olívaolaj
  • egy csipet só
  • 60 cm-es tepsi
  • Hány személyre: 4

 

Elkészítési idő: 1 óra

focaccia-col-formaggi-di recco-recept
Elkészítés:

Összekeverjük a lisztet, a vizet és az olívaolajat, majd cipót formázunk belőle. Letakarjuk egy nedves konyharuhával, majd szobahőmérsékleten, fél órára félretesszük pihenni. Ha letelt az idő, kétfelé szedjük a tésztát és mindkét részt 1 mm-esre nyújtjuk. A kikent tepsire helyezzük a tészta egyik felét, majd nagyon vastagon, egyenletesen eloszlatva ráreszeljük a stracchinio sajtot. A tészta másik felét ráterítjük a sajtra (akkor jó a tészta, ha szinte átlátszó), olívaolajjal vékonyan megkenjük, enyhén sózzuk, majd megcsipkedjük a tésztát 4-5 helyen, hogy sütés közben a sajt gusztusosan megolvadjon a lyukakban. 270- 320 fokon 15 perc alatt készre sütjük. Oregánóval, bazsalikommal tálaljuk. Jó étvágyat!

 

Forrás: gasztro-tv