Fitt Rántott hús – Zabpehellyel és lenmaggal
Hozzávalók – ha hétvégén főzöl, jövő hétre is:
- 24 szelet sertés karaj
- 200 g zsemlemorzsa – vagy zabkorpa ( fittebb ) , de inkább szemre
- 100g zabpehely
- 100g lenmag
- 4 tojás
- só
- bors
- csapott ek koriander por
- fokhagyma krém
- mustár
- Rozs vagy rizs liszt
- sütéshez: étolaj vagy egyéb egészségesebb olaj
Elkészítés – ajánlom Robinak :):
Klasszikusan panírozzuk a húst. Tojás felver, mehet bele pár pötty fokhagyma krém, só ízlés szerint, mustár, bors – össze kever. Előtte a karaj szeleteket ki klopfoljuk, mindét oldalát sózzuk. Lisztet koriander porral össze keverjük – külön tálban. Zabkorpát, lenmaggal és zabpehellyel szintén össze keverjük – ezt is külön tálban.
S.karaj szeleteket először a liszt elegyben forgat meg, majd a tojásban , végül a lenmagos – zabpelyhes rozs vagy rizs lisztben.
Mehet az olajba sütni .Kész
Tipp: fogyaszd friss fejes saláta levelekkel, no dresszing ! 🙂
Forrás: Tommy, a pikanteria.sztarcafe.com szerkesztője