HOZZÁVALÓK 3-4 fő
- 50 dkg csirkemell filé
- 1 db karalábé
- 3-4 közepes sárgarépa
- 40 dkg zöldborsó
- 1 kisebb karfiol
- 3 db újhagyma
- 2 csomag friss petrezselyem
- 5 dkg liszt
- 8 dkg vaj
- 2 dl tejszín
- só, bors, kristálycukor
- olívaolaj
30-60 perc
Műsor: A boldogság útjain
3 szál apróra vágott újhagymát kevés vaj és olívaolaj keverékén megfonnyasztunk és ráteszünk 3-4 felkockázott sárgarépát és 1 szintén kockázott karalábét. Sózzuk, beleteszünk 40 dkg friss zöldborsót és felöntjük fél liter vízzel. Hozzáadunk egy kisebb fej, rózsáira szedett karfiolt.
Ha szükséges pótoljuk a vizet, borsozzuk, hozzáadunk 1 evőkanál cukrot és félpuhára főzzük. 5 dkg vajból és 2-3 evőkanál lisztből készült rántással sűrítjük végül 2 dl tejszínt adunk hozzá.
Közben fél kilo csirkemellet szeletekre vágunk, sózzuk, majd 2 evőkanál olívaolajon aranybarnára sütjük őket. Tálalás előtt 2 csomag friss petrezselymet vágunk a főzelékbe.
Naprakész recept ötletekért, katt ide: FaceBook/Pikanteria
Forrás: tvpaprik.hu