Filléres, extra ropogós házi chips, recept

Ropogósabb, mint a bolti
A házi chips elkészítése kevés erőfeszítést igényel, és ízlésed, kedved szerint fűszerezheted.
A házi chips köretnek és nassnak is tökéletes. Bő olajban sütve ugyanolyan finom, mint tepsiben vagy mikróban készítve. Ráadásul biztos lehetsz abban, hogy nem tartalmaz semmilyen adalékanyagot. Kínáld hozzá kedvenc mártogatósodat!
A Filléres, extra ropogós házi chips Hozzávalói 4 személyre:
- 4 nagyobb krumpli
- negyed l olaj
- 3 szál újhagyma
- só
- bors
Elkészítés: 10 perc, sütés: 10 perc
A Filléres, extra ropogós házi chips Elkészítése:
- A krumplit hámozd meg, mosd meg hideg vízben, és töröld meg papírtörlővel vagy konyharuhával.
- Késsel is felkarikázhatod, de ha uborkagyalun reszeled le, biztos, hogy egyforma szeleteket kapsz. Minél vékonyabb a chips, annál ropogósabbra tudod sütni.
- Forrósíts olajat, és rakd bele a krumplikat. Csak annyit süss egyszerre, amennyi kényelmesen elfér az edényben. Sütés közben ügyelj arra, hogy a szirmok ne tapadjanak össze.
- Óvatosan forgasd át a chipseket. Ha kellően pirosak, szedd papírtörlőre, és csepegtesd le a felesleges olajat.
- Szórd meg ízlés szerint sóval, fűszersóval, borssal, de ízesítheted fokhagymával és aprított újhagymával is. Ha sütőben készítenéd, akkor 200 fokon körülbelül 10-15 perc alatt süsd ropogósra. Mikróban pedig körülbelül öt perc az elkészítési idő.
forrás: femina