Filléres, extra ropogós házi chips, recept

Filléres, extra ropogós házi chips, recept

 

Ropogósabb, mint a bolti
A házi chips elkészítése kevés erőfeszítést igényel, és ízlésed, kedved szerint fűszerezheted.

A házi chips köretnek és nassnak is tökéletes. Bő olajban sütve ugyanolyan finom,  mint tepsiben vagy mikróban készítve. Ráadásul biztos lehetsz abban, hogy nem tartalmaz semmilyen adalékanyagot. Kínáld hozzá kedvenc mártogatósodat!

A Filléres, extra ropogós házi chips Hozzávalói 4 személyre:

  • 4 nagyobb krumpli
  • negyed l olaj
  • 3 szál újhagyma
  • bors

Elkészítés: 10 perc, sütés: 10 perc

A Filléres, extra ropogós házi chips Elkészítése:

  1. A krumplit hámozd meg, mosd meg hideg vízben, és töröld meg papírtörlővel vagy konyharuhával.
  2. Késsel is felkarikázhatod, de ha uborkagyalun reszeled le, biztos, hogy egyforma szeleteket kapsz. Minél vékonyabb a chips, annál ropogósabbra tudod sütni.
  3. Forrósíts olajat, és rakd bele a krumplikat. Csak annyit süss egyszerre, amennyi kényelmesen elfér az edényben. Sütés közben ügyelj arra, hogy a szirmok ne tapadjanak össze.
  4. Óvatosan forgasd át a chipseket. Ha kellően pirosak, szedd papírtörlőre, és csepegtesd le a felesleges olajat.
  5. Szórd meg ízlés szerint sóval, fűszersóval, borssal, de ízesítheted fokhagymával és aprított újhagymával is. Ha sütőben készítenéd, akkor 200 fokon körülbelül 10-15 perc alatt süsd ropogósra. Mikróban pedig körülbelül öt perc az elkészítési idő.

Filléres, extra ropogós házi chips

forrás: femina