Fetás cukkinitócsni

Fetás cukkinitócsni

 

Hozzávalók 10-15 darab

» 75 dkg reszelt cukkini
» só
» 1 nagy póréhagyma
» 2 fokhagyma
» 12 dkg liszt
» sütőpor
» 3 tojás
» 20 dkg feta
» 1 csokor petrezselyem
» 1 csokor kapor
» tálaláshoz fokhagymás joghurt
» sütéshez olaj

feta-sajt-cukkini-tocsni

Elkészítés

A cukkinit egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük, besózzuk, és állni hagyjuk.
Ezalatt előkészítjük a többi hozzávalót.
Elmorzsoljuk a fetát, felaprítjuk a zöldfűszereket, felverjük a tojásokat, és apróra vágjuk a hagymát.
A cukkinit alaposan kinyomkodjuk, és a többi hozzávalóval összekeverjük, fokhagymát reszelünk bele, adunk hozzá egy kiskanálnyi sütőport, és annyi lisztet, hogy közepes sűrűségű masszát kapjunk.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, evőkanállal beleszaggatjuk a masszát, és a kanál hátával megfelelő vastagságúra lapítjuk. Papírtörlőre szedve leitatjuk róla az olajat, és frissen tálaljuk. 

Forrás: izeselet.hu