Fél órás házi keksz – Ropogós zabkeksz, recept

A Fél órás házi keksz – Ropogós zabkeksz Hozzávalói:
- 20 dkg vaj
- 22 dkg cukor
- 8 dkg barnacukor
- 1/2 vaníliarúd
- 1 tojás
- 15 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 3 g szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 25 dkg zabpehely
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Két tepsit sütőpapírral kibélelünk és félretesszük.
Egy tálban összekeverjük a lisztet a sóval, sütőporral és szódabikarbónával.
A robotgépben a puha vajat habosra verjük a cukorral és a barnacukorral. A tál oldaláról lekaparjuk a felragadt vajat, majd hozzáadjuk a tojást és a vanília kikapart magját és összedolgozzuk. Fokozatosan hozzáadagoljuk a lisztes keveréket, végül pedig a zabpelyhet is. Amikor a massza homogén, kikapcsoljuk a gépet.
Evőkanálnyi masszából golyót formázunk és a sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, kissé kilapítjuk. A tésztagoylókat egymástól 5-6 cmre tesszük, mert a kekszek sütés közben szétterülnek. Előmelegített sütőben 13-16 perc alatt készre sütjük a kekszeket. A sütőből kivéve rácson teljesen kihűtjük és légmentesen záródó dobozba tesszük, ahol akár egy hétig is friss marad.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: streetkitchen.blog.hu