2021. január 16.

Select your Top Menu from wp menus
Fél órás házi keksz – Ropogós zabkeksz, recept

Fél órás házi keksz – Ropogós zabkeksz, recept

Story Highlights

  • A jó kekszeket mindenki szereti, de miért vennétek mindig bolti cuccokat, amikor ezeket a recepteket eszeveszetten gyorsan össze lehet dobni? Arról már nem is beszélve, hogy sokkal finomabbak, mint a futószalagon gyártott változatok. Összeállítás 15 perc, sütési idő 15 perc, kezdjetek kekszet gyártani még ma!

A Fél órás házi keksz – Ropogós zabkeksz Hozzávalói:

  • 20 dkg vaj
  • 22 dkg cukor
  • 8 dkg barnacukor
  • 1/2 vaníliarúd
  • 1 tojás
  • 15 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 g szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • 25 dkg zabpehely

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Két tepsit sütőpapírral kibélelünk és félretesszük.

Egy tálban összekeverjük a lisztet a sóval, sütőporral és szódabikarbónával.

A robotgépben a puha vajat habosra verjük a cukorral és a barnacukorral. A tál oldaláról lekaparjuk a felragadt vajat, majd hozzáadjuk a tojást és a vanília kikapart magját és összedolgozzuk. Fokozatosan hozzáadagoljuk a lisztes keveréket, végül pedig a zabpelyhet is. Amikor a massza homogén, kikapcsoljuk a gépet.

Fél órás házi keksz - Ropogós zabkeksz

Evőkanálnyi masszából golyót formázunk és a sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, kissé kilapítjuk. A tésztagoylókat egymástól 5-6 cmre tesszük, mert a kekszek sütés közben szétterülnek. Előmelegített sütőben 13-16 perc alatt készre sütjük a kekszeket. A sütőből kivéve rácson teljesen kihűtjük és légmentesen záródó dobozba tesszük, ahol akár egy hétig is friss marad.

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás: streetkitchen.blog.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Gyors házi fagyi 2.0 – Epres parfé

A Gyors házi fagyi 2.0 Hozzávalói:   40 dkg eper 5 dkg cukor 5 dl tejszín 2 ek. porcukor 3 dl...

Close