Fél órás házi keksz – Citromos vajas keksz áfonyalekvárral
A Citromos vajas keksz áfonyalekvárral Hozzávalói:
- 22 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1/2 citrom frissen facsart leve
- 25 dkg liszt
- 1/2 tk só
- áfonyalekvár
A vajat a cukorral robotgépen habosra keverjük. Hozzáadjuk a (megmosott!) citrom reszelt héját, majd a citrom felének levét, a lisztet, a sót. Az egészet jó alaposan elkeverjük, megformázzuk és 180 fokon 15 perc alatt készre sütjük.
Ha igazán extra kényeztetésre vágytok, akkor kapjatok elő egy üveg áfonyalekvárt és tapasszatok össze vele 2 kekszet. Most azt gondoljátok, hogy elég nektek a keksz önmagában is, de ezt ki kell próbálnotok! Ez a mennyország maga!
Forrás: streetkitchen.blog.hu