Fél órás házi keksz – Citromos vajas keksz áfonyalekvárral

Fél órás házi keksz – Citromos vajas keksz áfonyalekvárral

A Citromos vajas keksz áfonyalekvárral Hozzávalói:

 

  • 22 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1/2 citrom frissen facsart leve
  • 25 dkg liszt
  • 1/2 tk só
  • áfonyalekvár

Citromos vajas keksz áfonyalekvárral

A vajat a cukorral robotgépen habosra keverjük. Hozzáadjuk a (megmosott!) citrom reszelt héját, majd a citrom felének levét, a lisztet, a sót. Az egészet jó alaposan elkeverjük, megformázzuk és 180 fokon 15 perc alatt készre sütjük.

Ha igazán extra kényeztetésre vágytok, akkor kapjatok elő egy üveg áfonyalekvárt és tapasszatok össze vele 2 kekszet. Most azt gondoljátok, hogy elég nektek a keksz önmagában is, de ezt ki kell próbálnotok! Ez a mennyország maga!

Forrás: streetkitchen.blog.hu