2021. január 15.

Select your Top Menu from wp menus
Feketeerdő french toast, recept

Feketeerdő french toast, recept

 

Más-más okból, de kötelezően ajánlott hétvégére kortól, nemtől és családi állapottól függetlenül. Mindenki megtalálhatja a számítását valamely résznél, vagy egyben ez egészben. A kalács, a meggy, a csoki és tejszín randevúznak a tányéron. Mesés.

A Lánchídon hajtottam éppen, amikor kipattant a fejemből, mi készüljön a kalácsból, amit megvettem, de senki nem kért .A Podmanicky utcától odáig az út kb.5-6 perc volt, ennyi idő alatt peregteg a szemem előtt a lehetőségek, mint Dagobertnek a dollárjelek, és pontosan ezt láttam magam előtt, amit most ti is a képen. Nem akarom fényezni magam, de ízben is pontosan azt kaptam, amit az ízlelőbimbóimmal láttam.

Helytelenül bár, de nem szoktam reggelizni, ám ha ilyennel kínálna valaki reggel, egyszerűen nem hiszem, hogy el tudnám utasítani.

A mennyiségeket a tányéron látható adagra adom meg.

A Feketeerdő french toast Hozzávalói:

  • 2 szelet szikkadt azaz 2-3 napos kalács
  • 1 tojás, 2-3 ek tejszín
  • 1 tk vaníliás cukor
  • 1 ek vaj
  • 1 marék fagyasztott meggy
  • 1 kk keményítő
  • 1 pálinkás pohárnyi tejszín
  • 1 ek étcsoki forgács a tetejére

A Feketeerdő french toast elkészítése:

  1. A meggyet olvasszuk ki, és a keményítővel forraljuk össze.
  2. Annak függvényében, hogy mennyire lédús a meggy, (vagy nem) lehet hogy 1-2 kanálnyi vizet is kell bele tenni. A tojást a 2-3 evőkanálnyi tejszínnel villával keverjük össze, és tegyük bele a vaníliás cukrot is.
  3. A vajat olvasszuk fel, és a tojásba áztatott kalácsokat süssük meg benne. Rögtön arra a tányérra szedjük ki ha megsült, amelyiken tálalni szeretnénk. A meggyet forrón kanalazzuk rá.
  4. A pálinkás pohárnyi tejszínt tejhabosító propellerrel félfolyósra verjük, és a meggyre öntjük, végül az csokit a tetejére szórjuk. Ha jó az időzítés, és minden meleg, a csoki csodásan ráolvad.

Feketeerdő french toast

forrás: kajapiazongora

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Kecskesajtos paradicsomos tészta
Kecskesajtos paradicsomos tészta, recept

  A paradicsomszósz-tészta legkézenfekvőbb kiegészítője a parmezán. De tudjátok-e, hogy friss kecskesajttal legalább annyira jó lesz, de egy sokkal frissebb,...

Close