Fekete rizottón tálalt tenger gyümölcsei
HOZZÁVALÓK 4 fő
- 25 dkg rizottó rizs
- 15 dkg vaj
- 2 fej vöröshagyma
- 10 dkg parmezán
- 1,5 -2 liter húsleves
- 2 dl fehérbor
- 0,5 dl olívaolaj
- 1 dkg szépiatinta
- 2 csokor újhagyma
- 1 fej fokhagyma
- 10 dkg cukorborsó
- 10 dkg bébi karotta
- 1-4 db piros chili (ízlés szerint)
- 5 dkg gyömbér
- 3 dl kókusztej
- 3 cl halszósz
- 2-3 db lime
- 40 dkg bébi polip
- 80 dk királyrák farok
30-60 perc
Olívaolajon apróra vágott vöröshagymát kezdünk pirítani. Hozzáadjuk a rizst, átforgatjuk, kicsit összepirítjuk, majd felöntjük fehérborral, és a húsleves egy részével. Hozzáadjuk a szépiatintát, majd lassú tűzön főzzük, folyamatosan pótolva az elfőtt húslevest.Borsozzuk, ha kell, sózzuk,
és végül belemorzsoljuk a vajat, és hozzáadjuk a reszelt parmezánt. A lényeg, hogy ne főzzük szét a riszt, és ne legyen száraz.A zúzott fokhagymát, a gyömbért és a chilit olívaolajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a kókusztejet, a halszószt, az előfőzött újrépát, a borsót, az újhagymát, a királyrákokat, a bébi polipot, valamint egy lime kifacsart levét, és kevés sót. 2-3 percig lassú tűzön főzzük, majd kevés vízzel kikevert keményítővel sűrítjük a levét.A tenger gyümölcsei ragut a fekete rizsre merjük.
Naprakész recept ötletekért, katt ide: FaceBook/Pikanteria
Forrás: tvpaprika.hu