Fekete rizottón tálalt tenger gyümölcsei

Fekete rizottón tálalt tenger gyümölcsei

HOZZÁVALÓK 4 fő

  • 25 dkg rizottó rizs
  • 15 dkg vaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 10 dkg parmezán
  • 1,5 -2 liter húsleves
  • 2 dl fehérbor
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 1 dkg szépiatinta
  • 2 csokor újhagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 10 dkg cukorborsó
  • 10 dkg bébi karotta
  • 1-4 db piros chili (ízlés szerint)
  • 5 dkg gyömbér
  • 3 dl kókusztej
  • 3 cl halszósz
  • 2-3 db lime
  • 40 dkg bébi polip
  • 80 dk királyrák farok

30-60 perc

Olívaolajon apróra vágott vöröshagymát kezdünk pirítani. Hozzáadjuk a rizst, átforgatjuk, kicsit összepirítjuk, majd felöntjük fehérborral, és a húsleves egy részével. Hozzáadjuk a szépiatintát, majd lassú tűzön főzzük, folyamatosan pótolva az elfőtt húslevest.Borsozzuk, ha kell, sózzuk,

fekete rizotto-tenger gyumolcsei

és végül belemorzsoljuk a vajat, és hozzáadjuk a reszelt parmezánt. A lényeg, hogy ne főzzük szét a riszt, és ne legyen száraz.A zúzott fokhagymát, a gyömbért és a chilit olívaolajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a kókusztejet, a halszószt, az előfőzött újrépát, a borsót, az újhagymát, a királyrákokat, a bébi polipot, valamint egy lime kifacsart levét, és kevés sót. 2-3 percig lassú tűzön főzzük, majd kevés vízzel kikevert keményítővel sűrítjük a levét.A tenger gyümölcsei ragut a fekete rizsre merjük.

Naprakész recept ötletekért, katt ide: FaceBook/Pikanteria

Forrás: tvpaprika.hu