Fehérboros szőlőparfé, recept
A Fehérboros szőlőparfé Hozzávalói:
- 2 dl fehérbor,
- 5 dl tejszín,
- 2 tojás,
- 15 dkg cukor,
- 1 gerezd fehér szőlő
A Fehérboros szőlőparfé Elkészítése:
a tojásokat kikavarjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a bort és 2 dl tejszínt. Vízgőz fölött habverővel addig verjük, míg sűrű krémes lesz, majd kihűtjük. A megmaradt 3 dl tejszínt felverjük, majd lazán beleforgatjuk a kihűlt tojáskrémet és a megmosott szőlőszemeket. Fóliával kibélelt formákba töltjük és lefagyasztjuk. Szőlőszemekkel és mentalevéllel díszítve tálaljuk.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: aledakonyhaja